Notícies Published by: 0

 

El passat 15 d’octubre de 2020 es va dur a terme la conferència “L’impacte dels hàbits saludables en l’esperança de vida”, a càrrec de Lidia Martínez, Núria Moreno i Emilio Vicente, actuaris del Grup de Treball de Pensions del CAC.

En la conferència es va parlar del concepte “actuarial” d’esperança de vida i de com aquesta ha evolucionat al nostre país i arreu del món. Van comentar que actualment, l’esperança de vida a Espanya és una de les més grans del món, el que sens dubte afecta la nostra societat i, especialment, al nostre sistema de salut i de pensions.

Van comentar que l’esperança de vida depèn de molts factors, i no només de l’edat i de sexe. En ella incideixen diferents “hàbits” de la nostra vida, que podem modificar per aconseguir una vida més llarga i saludable.

Entre d’altres factors, han comentat que la nostra esperança de vida pot dependre de l’entorn familiar en què vivim, de l’excés de pes, del consum d’alcohol i de tabac, de la pràctica regular de l’esport i del nivell d’estrès en què es desenvolupa la nostra vida.

Tots aquests factors han estat estudiats per metges i actuaris i, amb ells, han elaborat estudis que, juntament amb l’edat i el sexe, estimen la nostra esperança de vida.

En la conferència es va presentar la calculadora desenvolupada pel CAC, amb la col·laboració de Nacional de Reaseguros, que estima l’esperança de vida amb les nostres dades personals (edat i sexe) i amb informació d’alguns dels nostres hàbits. La calculadora informa de com es pot incrementar l’esperança de vida variant alguns dels nostres hàbits, estimulant sens dubte a portar una vida més saludable.

La calculadora es pot utilitzar en el següent enllaç: https://actuaris.org/calculadora01/

El CAC mitjançant el desenvolupament d’aquesta calculadora pretén conscienciar els ciutadans sobre la importància de seguir hàbits saludables i com ells poden repercutir en que la nostra vida sigui més llarga i plena. Al mateix temps pretén acostar a la societat els treballs de la ciència actuarial, de vegades poc coneguts.

Descarrega presentació

Veure vídeo

La conferència es va emmarcar en el nou Programa de Webinars impulsat pel CAC, amb l’objectiu de potenciar les seves activitats de formació continuada, adaptades a la nova situació derivada de l’covid 19. Els webinars són gratuïts i es pot accedir-hi mitjançant inscripció prèvia, que es pot formalitzar a través de la pàgina web del CAC.

Des del 16 d’abril de 2020 s’han dut a terme 12 webinars, amb temes de la màxima actualitat, als que s’han inscrit prop de 700 persones. El CAC porta a terme una important tasca de formació per als seus més de 500 col·legiats i treballadors de les seves 37 membres protectors. En els darrers 5 anys ha realitzat 81 activitats de formació, en què han participat 2.345 persones, amb un total de 16.291 hores de formació.