Programa EFEC

ADHESIÓ DEL COL·LEGI D’ACTUARIS DE CATALUNYA (CAC) AL PROGRAMA EFEC, DE FORMACIÓ FINANCERA A LES ESCOLES DE CATALUNYA.

El CAC ha subscrit un acord de col·laboració amb l’IEF, per adherir-se al Programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya- Programa EFEC-  (www.efec.cat).

La signatura de l’acord permet als actuaris col·laborar en el Programa EFEC com a docents voluntaris, en tasques de formació financera i asseguradora.

L’objectiu del Programa EFEC és el de dur a terme formació financera bàsica a les escoles de Catalunya (per alumnes de 4rt curs d’ESO), a Centres de Formació d’Adults i a Centres de Formació Professional, i compta amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya.

El Programa EFEC, impulsat per la Comissió Europea, es va iniciar a Espanya l’any 2011, de la mà de l’IEF. Col·laboren diferents entitats (Generalitat de  Catalunya, Caixabank, BBVA, Banc de Sabadell, Caixa d’Enginyers, Banc Santander, Institut Català de Finances i l’Agència Tributària). I també donen suport diferents col·legis i associacions professionals (economistes, censors jurats de comptes, EFPA España, Consell de Col·legis de Mediadors d’Assegurances de Catalunya, i ara també el CAC).

La funció de les entitats és la de la difusió del Programa EFEC entre els seus treballadors i col·legiats, per participar en el programa com a docents voluntaris.

Adjuntem informe final del Programa EFEC 2021-2022 – Enllaç

El Programa EFEC compta actualment amb 8 tallers diferents:

  • Administra els teus diners.
  • Endeutar-se (?) amb seny.
  • Inversió intel·ligent i sostenible.
  • Els impostos i tu.
  • Finances per a la vida.
  • (In) forma’t per decidir.
  • N’estàs segur ?
  • L’economia circular

Els voluntaris poden triar el taller, el dia, la població i el centre on faran la formació, segons la seva disponibilitat. Cada taller té una durada de 3 hores. La coordinació del Programa i la edició dels materials va a càrrec de I’IEF.

Els actuaris interessats en participar en el Programa EFEC s’han d’inscriure a través de la pàgina web https://forms.efec.cat/candidate-inscriptions/efec. Posteriorment seran convocats per l’IEF a una reunió informativa on se us donarà tota la informació sobre els tallers.