Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Jornada online - Jornades d'alta direcció: Situació i perspectives del mercat assegurador al 2021

JORNADES D’ALTA DIRECCIÓ: Situació i perspectives del mercat assegurador al 2021.

Barcelona, ​​3 de març de 2021, de 10:00 hores a 14:00 hores.

 

PONENTS:

 • Christopher Bunzl, Director General de Mutua de Propietarios.
 • Claudio Chiesa, Director General de Bansabadell Vida.
 • Antoni Fernández, Director General de Caixa Enginyers Vida.
 • José Luis Ferré, CEO Allianz Seguros.
 • Marisa Galán, Directora General Adjunta de Fiatc Seguros.
 • Marià Rigau, CEO de ARAG.

 

DATA I LLOC DE CELEBRACIÓ:

Data: Dimecres 3 de març de 2021, de 10:00 hores a 14:00 hores.

Modalitat: la jornada serà en modalitat online a través de Cisco Webex Meetings©.

 

INTRODUCCIÓ.

La caiguda del PIB de l’any 2020 al nostre país s’estima ha estat superior a l’11%, una de les més grans d’Europa, molt condicionada pels efectes de la pandèmia de la covid 19, que ha afectat de manera molt important al sector serveis (turisme, restauració i comerç, entre altres), un dels pilars de la nostra economia.

Malgrat això, el comportament del sector assegurador ha estat positiu, mostrant una gran fortalesa i capacitat d’adaptació al nou entorn.

Segons dades d’ ICEA a desembre de 2020, els recursos gestionats per assegurances de vida eren de 194.786 milions d’euros (-0,49% s/2019).

La facturació de primes de no vida a la mateixa data va ser de 36.652 milions d’euros (+1,07% s/2019). Cal destacar el creixement de les assegurances de salut (+5,01% s/2019) i de les assegurances multirisc (+3,08%) que van compensar les caigudes en automòbils (-1,96% s/2019) i altres assegurances no vida (-0,73% s/2019).

Els resultats del sector assegurador han estat, en general, positius. El resultat del compte tècnic a setembre 2020 va ser de 3.700 milions d’euros (+4% s/2019), condicionats en part pel bon comportament de les assegurances d’automòbils.

Tot i això, la preocupació entre les entitats asseguradores es gran, doncs s’espera que els impactes de la caiguda de l’activitat econòmica derivada de la covid 19 es recolliran als propers 2/3 anys.

D’altra banda, la crisi derivada de la pandèmia covid 19 es preveu que tindrà efectes importants en el comportament dels consumidors: augment de l’atur, reducció de la renda disponible, del consum i els seus efectes sobre la demanda de determinades assegurances, llarg entorn de baixos tipus d’interès amb impactes en la oferta d’assegurances de vida-estalvi, creixement de les assegurances de salut, creixent utilització dels canals digitals, repercussions de la nova mobilitat en les assegurances d’automòbils, desenvolupament de les assegurances de ciber risc, entre altres.

A la Jornada es parlarà de la situació del mercat espanyol i de les perspectives per al 2021 en els rams d’assegurança més importants al nostre mercat: vida, salut, multirisc, automòbils, defensa jurídica i assistència en viatge.

També es parlarà de la normativa europea sobre Sostenibilitat, i els seus efectes sobre les entitats asseguradores

Les ponències aniran a càrrec de consellers delegats i directors generals de les principals companyies d’assegurances del nostre mercat.

PROGRAMA.

10:00h – 10:05h   Benvinguda als assistents, a càrrec del Sr. Isidre Martínez, vocal president de la Secció de Formació i Investigació del CAC.

10:05h – 10:35h   Situació i perspectives de les Assegurances de Salut, a càrrec de la Sra. Marisa Galán, Directora General Adjunta de Fiatc Seguros.

10:35h – 11:05h   Situació i perspectives de les Assegurances de Vida i Pensions, a càrrec del Sr. Antoni Fernández, Director General de Caixa Enginyers Vida.

11:05h – 11:40h   Situació i perspectives de les Assegurances Multirisc, a càrrec del Sr. Christopher Bunzl, Director General de Mutua de Propietarios.

11:40 h– 11:50h   Pausa

11:50h a 12:20h   Situació i perspectives de les Assegurances de Defensa Jurídica i d’Assistència en Viatge, a càrrec del Sr. Marià Rigau, CEO d’ Arag.

12:20h – 12:50h   Situació i perspectives de les Assegurances de Automòbils, a càrrec del Sr. José Luis Ferré, CEO d’ Allianz Seguros.

12:50h – 13:20h   Importància de la Sostenibilitat per a les entitats asseguradores, a càrrec del Sr. Claudio Chiesa, director General de Bansabadell Vida.

13:20h – 14:00h   Col·loqui.

14:00h   Cloenda de la Jornada, a càrrec del Sr. Miquel Viñals, president del CAC.

MATRÍCULA.

(IVA 21% NO INCLÒS)

Membres titulars i treballadors de Membres Protectors Altres
50 100

Forma de pagament: transferència bancària a:

 • Titular: Col·legi d'Actuaris de Catalunya
 • IBAN: ES40 0081 0057 3100 0118 8927

Si voleu factura a nom de l'empresa, heu d'indicar CIF, nom, adreça, telèfon, persona de contacte i adreça de correu electrònic.

SEGUIMENT DEL CURS ONLINE.

Abans de la celebració de la jornada online, el CAC farà arribar als inscrits els materials que es presentaran a la mateixa.

La jornada online es farà mitjançant el sistema Cisco Webex Meetings. Abans de l'inici de curs, el CAC enviarà un correu electrònic a tots els participants amb l'enllaç per accedir a la jornada.

Pots descarregar gratuïtament l'aplicació d'escriptori a través de l'enllaç https://www.webex.com/downloads.html

L'assistent a la jornada online també s'ha d'assegurar que la seva connexió a internet funciona correctament.

S'aconsella connectar-se 10 minuts abans de l'inici de la jornada, per assegurar-se que es disposa d'una bona connexió.

No està previst que els participants intervinguin mentre duri la jornada, de manera que el CAC silenciarà els micròfons dels assistents. S'aconsella que els participants es desactivin els seus vídeos.

A la finalització de la jornada els assistents podran formular preguntes als ponents.

CPD.

La jornada computarà 4 hores a l'efecte de l'acreditació de la formació continuada del Col·legi d'Actuaris de Catalunya (CPD).

PROGRAMA DE LA JORNADA ONLINE EN CATALÀ

PROGRAMA DE LA JORNADA ONLINE EN CASTELLANO

Price: EUR50.00

Date: 03/03/2021

Available Spaces: 80

Webinar - Modelització i quantificació de les pandèmies

La Junta de Govern del Col·legi d’Actuaris de Catalunya té el plaer de convidar-lo al webinar

Modelització i quantificació de les pandèmies

 

A càrrec de

Santiago Arechaga, CEO Iberia de Swiss Re.

Adam Strange, Life & Health R&D Analyst de Swiss Re.

Manuel Villegas, Senior Risk Modeller de Swiss Re.

 

El webinar tindrà lloc el dia 17 de març de 2021, a les 18 hores

(Durada estimada: 45 minuts)

 

CONTINGUT

Les pandèmies són esdeveniments molt complexos, amb interaccions en diferents nivells entre els elements patògens i les persones, amb implicacions en gairebé tots els aspectes de la vida humana.

La modelització d'un risc de pandèmia necessita un enfocament pragmàtic i profund, per valorar les característiques fonamentals del risc.

Requereix també una anàlisi detallada de la pandèmia a modelar: impactes metges, nombres de casos, excés de mortalitat, impacte de la vacunació, entre d'altres.

En la conferència es presentaran totes aquestes variables i el model de Swiss Re, analitzant les estratègies per al desenvolupament del model per a l'anàlisi de les pandèmies i els seus obstacles.

El webinar serà en anglès.

 

REQUERIMENTS TÈCNICS

El webinar es farà mitjançant el sistema Cisco Webex Meetings©. Abans de l'inici del webinar, el CAC enviarà un correu electrònic a tots els participants amb l'enllaç per accedir-hi.

Es pot descarregar gratuïtament l'aplicació d'escriptori a través del següent enllaç https://www.webex.com/downloads.html

L'assistent al webinar també s'ha d'assegurar que la seva connexió a internet funciona correctament.

 

CPD

 El webinar computarà 1 hora a l'efecte del Programa de Formació Continuada (CPD) de CAC.

 

INSCRIPCIÓ

Inscripció gratuïta abans del 16 de març de 2021.

Price: EUR0.00

Date: 17/03/2021

Available Spaces: 12

Jornada online Ciberriscos i Ciberassegurances: situació actual i tendències del mercat

CIBERRISCOS I CIBERASSEGURANCES: SITUACIÓ ACTUAL I TENDÈNCIES DEL MERCAT.

Barcelona, ​​28 d'abril de 2021, de 10:00 hores a 14:00 hores.

 

PONENTS:

Sr. Ramon Guerrero, Head of Cyber ​​and Professional Liability, de Zurich.

Sra. Marta Mateos, sènior broker, de Guy Carpenter.

Sr. Jorge Monge, partner de Management Solutions.

Sr. Eduardo Ratia, director general de Lazarus.

Sra. Jaqueline Simón, gerent de riscos financers i ciberriesgo, de Marsh.

Sr. Oriol Torruella, director general de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya.

 

DATA I LLOC DE CELEBRACIÓ:

Data: Dijous 28 d'abril de 2021, de 10:00 hores a 14:00 hores.

Modalitat: la jornada serà en modalitat online a través de Cisco Webex Meetings©.

 

INTRODUCCIÓ.

El risc cibernètic és un dels riscos de major impacte potencial, segons l'Informe Global de Riscos del World Econòmic Forum. Els atacs cibernètics, frau i robatori de dades són percebuts per institucions i empreses com un risc de alta probabilitat i cost potencial molt elevat, per la qual cosa es tracta d'un dels principals riscos a gestionar.

El risc cibernètic s'ha incrementat en els últims anys a causa dels avanços de la tecnologia (digitalització de processos, internet de les coses, intel·ligència artificial, blockchain, etc.), i també derivat de la creixent dependència de proveïdors externs.

La pandèmia covid, d'altra banda, amb la generalització del teletreball i el creixement exponencial del comerç electrònic, no ha fet més que incrementar el risc cibernètic.

El ciberriesgo és avui percebut per empreses i institucions com un risc "estratègic", que pot afectar la continuïtat de la seva activitat i fins i tot a la seva supervivència, per sobre d'impactes de reputació.

Davant d'aquesta situació que afecta institucions, empreses i particulars, les entitats asseguradores estan responent amb una oferta de "ciberassegurances" cada vegada més àmplia i variada.

S'estima que les primes de ciberassegurances a l'any 2020, a nivell mundial, van ascendir a 5 mil milions de dòlars i que el negoci creixerà un 30% anual en propers anys.

Pel que fa al nostre mercat local podem dir que, a l'any 2019, el Centro Criptológico Nacional (CCN-CERT) i l'Instituto Nacional de Ciberseguridad (INCIBE) van gestionar més de 150.000 ciber incidents, el 70% d'ells relacionats amb pimes.

Segons recents estudis, el 30% de les empreses espanyoles té previst contractar una assegurança per cobrir els seus ciberriscos. En la contractació valoren, sobretot, l'experiència de l'asseguradora en la gestió de les crisis ciber.

Segons ICEA, l'any 2018 la producció de ciberassegurances va ser de 24 milions d'euros.

A la Jornada tractarem a fons la problemàtica dels ciberriscos i la resposta asseguradora a través d'assegurances.

 • Situació dels ciberriscos i ciberassegurances en el nostre mercat.
 • Ciberriscos més significatius i les cobertures a través d'assegurances.
 • Principals cobertures de les ciberassegurances.
 • Experiències en la gestió de sinistres ciber.
 • Experiències en la gestió de la crisi en sinistres ciber.
 • Mercat de riscos ciber i proteccions a través de reassegurança.
 • Tractament dels riscos ciber a les entitats asseguradores sota l'òptica de Solvència II.

La Jornada serà clausurada pel Sr. Oriol Torruella, director general de l'Agència Catalana de Ciberseguretat, de la Generalitat de Catalunya.

 

PROGRAMA.

10:00h -10:05h   Benvinguda als assistents a la Jornada. A càrrec del Sr. Miquel Viñals, president de Col·legi d'Actuaris de Catalunya (CAC).

10:05h -10:35h    Cap a on van els ciberatacs en un món de hackejos diaris. Situació del mercat assegurador. A càrrec de la Sra. Jaqueline Simón, de Marsh.

10:35h - 11:15h    Cobertures de les ciberassegurances i experiències en la gestió de sinistres. A càrrec del Sr. Ramón Guerrero, de Zurich.

11:15h – 12:00h  La gestió de la crisi en sinistres ciber. A càrrec del Sr. Eduardo Ratia, de Lazarus.

12:00h - 12:15h   Pausa

12:15h - 12:45h   Mercat global de riscos ciber i proteccions que ofereix el mercat de reassegurança. A càrrec de la Sra. Marta Mateos, de Guy Carpenter.

12:45h - 13:15h    Tractament dels riscos ciber de les entitats asseguradores en Solvència II. A càrrec del Sr. Jorge Monge, de Management Solutions.

13:15h - 13:45h   La ciberseguretat a Catalunya. A càrrec del Sr. Oriol Torruella, de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

13:45h - 14:00h  Torn obert de preguntes.

14:00h  Cloenda de la Jornada.

 

MATRÍCULA.

(IVA 21% NO INCLÒS)

Membres titulars i treballadors de Membres Protectors Altres
150 300

Forma de pagament: transferència bancària a:

 • Titular: Col·legi d'Actuaris de Catalunya
 • IBAN: ES40 0081 0057 3100 0118 8927

Si voleu factura a nom de l'empresa, heu d'indicar CIF, nom, adreça, telèfon, persona de contacte i adreça de correu electrònic.

SEGUIMENT DEL CURS ONLINE.

Abans de la celebració de la jornada online, el CAC farà arribar als inscrits els materials que es presentaran a la mateixa.

La jornada online es farà mitjançant el sistema Cisco Webex Meetings. Abans de l'inici de curs, el CAC enviarà un correu electrònic als tots participants amb l'enllaç per accedir ala jornada.

Pots descarregar gratuïtament l'aplicació d'escriptori a través de l'enllaç https://www.webex.com/downloads.html

L'assistent a la jornada online també s'ha d'assegurar que la seva connexió a internet funciona correctament.

S'aconsella connectar-se 10 minuts abans de l'inici de la jornada, per assegurar-se que es disposa d'una bona connexió.

No està previst que els participants intervinguin mentre duri la jornada, de manera que el CAC silenciarà els micròfons dels assistents. S'aconsella que es els participants desactivin els seus vídeos.

A la fi de la jornada els assistents podran formular preguntes als ponents.

CPD.

La jornada computarà 4 hores a l'efecte de l'acreditació de la formació continuada del Col·legi d'Actuaris de Catalunya (CPD).

PROGRAMA DE LA JORNADA ONLINE EN CATALÀ

PROGRAMA DE LA JORNADA ONLINE EN CASTELLANO

Price: EUR150.00

Date: 28/04/2021