Credencial CERA

CERA Global Association

La credencial CERA (Chartered Enterprise Risk Actuary) és l’acreditació en gestió de riscos empresarials (ERM – Enterprise Risk Management) per actuaris de més prestigi en el món.

La credencial CERA està impulsada per l’associació CERA Global Association (www.ceraglobal.org), fundada l’any 2009 per alguns dels més prestigiosos col·legis d’actuaris del món, membres de la International Actuarial Association (IAA), de la que forma part el Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC) des de l’any 2018.

CERA atorga als actuaris els coneixements més actualitzats en gestió de riscos en l’àmbit de l’empresa financera, industrial i de serveis. La formació abasta tot tipus de riscos (financers, industrials, operacionals, cibernètics, entre d’altres).

Els experts en gestió de riscos CERA gaudeixen del més ampli reconeixement internacional de les seves capacitats, el que els permet desenvolupar la professió al més alt nivell a tot el món.

Presentació de CERA a la conferència que va tenir lloc a Barcelona el 7 de març de 2018 – Enllaç

Article per a la revista del CAC ADC21, de Ron Hermish de la junta directiva de CERA Global Association – Enllaç

Per dur a terme la formació CERA, el CAC ha arribat a un acord amb l’European Actuarial Academy (EAA), escola de formació d’actuaris liderada pel col·legi d’actuaris alemany (DAV) que és l’entitat que realitzarà la formació dels nostres actuaris.

En aquest enllaç trobareu tota la informació respecte dels cursos per a l’obtenció de l’acreditació CERA  – Enllaç

Per a obtenir la credencial CERA cal superar 4 mòduls (A, B, C i D). També és recomanable fer un curs introductori de gestió de riscos (Mòdul 0).

A finals de l’any 2020 més de 5.500 actuaris de tot el món ja disposaven de l’acreditació CERA.

A maig de l’any 2021 12 actuaris del CAC disposen de l’acreditació CERA.

Barcelona, maig de 2021.