Associacions Internacionals

El Col·legi d’Actuaris de Catalunya és Membre de les associacions d’actuaris més importants del mon, la Actuarial Association of Europe (AAE) i la International Actuarial Association (IAA)

Actuarial Association of Europe

L’Actuarial Association of Europe es var establir a l’any 1978, originalment com el Groupe Consultatif Actuariel Européen, per reunir les associacions actuarials a Europa. El seu propòsit és proporcionar consells i opinions a les diferents organitzacions de la Unió Europea – la Comissió, el Consell de Ministres, el Parlament Europeu, l’EIOPA i els seus diversos comitès – sobre qüestions actuarials en la legislació europea.

L’AAE té actualment 37 associacions membres en 35 països europeus, de les que el Col·legi és una d’elles, el que representa més de 20.000 actuaris. L’assessorament i les observacions formulades per l’AAE en nom de la professió actuarial Europea són totalment independents dels interessos de la indústria.

 

International Actuarial Association

El IAA és la continuació del “Comité Permanent des Congrès d’Actuaires “establert a l’any 1895 com associació de persones, que va ser reanomenada IAA al 1968. A l’any 1998 va patir una important reorganització en la seva estructura.

Té 7 seccions: AFIR/ERM (Actuarial Approach for Financial Risks), ASTIN (Actuarial Studies in Non-life Insurance)AWB (Actuaries Without Borders®)IAAHS (International Actuarial Association Health Section)IACA (International Association of Consulting Actuaries)IAALS (International Actuarial Association Life Section) i PBSS (Pensions, Benefits, Social Security)

 

Cera Gobal Association

CERA Global AssociationEl Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC) és membre de Cera Global Association (CGA), l’associació del col·legis d’actuaris d’àmbit mundial, impulsada per la IAA, que va néixer l’any 2009 amb l’objectiu de promoure la formació i l’activitat professional dels actuaris en l’àmbit de la gestió de riscos al món de l’empresa (ERM).

Promou i administra la acreditació CERA (Chartered Enterprise Risk Actuary) a tot el món, la de més prestigi en l’àmbit de la gestió de riscos entre els actuaris.