CONFERÈNCIA DE JOAN PÉREZ MUNNÉ, RESPONSABLE D’ORGANIZATIONAL EXCELLENCE, D’ALLIANZ ASSEGURANCES, AL COL·LEGI D’ACTUARIS DE CATALUNYA (CAC)
El 14 de maig passat es va dur a terme la conferència “Accessibilitat, Rellevància i Simplicitat, eixos clau en la realitat digital“, a càrrec de Joan Pérez Munné, head of organizational excellence, d’ALLIANZ SEGUROS, referent en processos de digitalització en entitats asseguradores.
El Sr. Pérez Munné, va comentar que la transformació digital s’ha d’entendre com un element estructural que modifica la nostra realitat i expectatives com a individus i consumidors, un veritable disruptor de mercat, que genera canvis en els clients.
En aquest entorn digital, segons l’opinió del Sr. Pérez Munné, les entitats asseguradores han de jugar un nou rol, superior a el de simples “productors d’assegurances”, en què el seu actiu principal sigui la relació amb el seu client, a qui proporcionar els productes i serveis més adequats en cada moment.
Les entitats, segons el Sr. Pérez Munné, han d’adaptar la seva visió corporativa, comportament i llenguatge a les expectatives del nou client, en un entorn clarament digital. L’adaptació s’ha de construir a través de 3 eixos:
- Accessibilitat: garantir als clients la correcta accessibilitat als productes i serveis.
- Rellevància: constituir-se com un actor rellevant per al consumidor, per al que es poden utilitzar tècniques de Data Analytics, Intel·ligència Artificial i Machine Learning.
- Simplicitat: reduir l’esforç del client i aconseguir l’excel·lència de les operacions.
La conferència es va emmarcar en el nou Programa de Webinars impulsat pel CAC, amb l’objectiu de potenciar les seves activitats de formació continuada, adaptades a la nova situació derivada de la covid 19.
Els webinars són gratuïts i es pot accedir-hi mitjançant inscripció prèvia, que es pot formalitzar a través de la pàgina web del CAC (www.actuaris.org). Des del 16 d’abril de 2020 s’han dut a terme 4 webinars, amb temes de la màxima actualitat, a les que s’han inscrit prop de 300 persones.
En el CAC estem convençuts que les dificultats actuals potenciaran la utilització de les noves tecnologies, que sens dubte seran una eina fonamental en la formació del futur.
El CAC porta a terme una important tasca de formació per als seus més de 500 col·legiats i treballadors dels seus 38 membres protectors. En els darrers 5 anys ha dut a terme 81 activitats de formació, en què han participat 2.345 persones, amb un total de 16.291 hores de formació.
Barcelona 20 de maig de 2020