Notícies Published by: 0

 

CONFERÈNCIA “MUTUALITATS DE PREVISIÓ SOCIAL AL ​​SEGLE XXI: REPTES I OPOTUNITATS”, AL COL·LEGI D’ACTUARIS DE CATALUNYA.

El 26 d’abril de 2021 es va dur a terme la conferència “Mutualitats de Previsió Social en el Segle XXI: reptes i oportunitats”, organitzada pel Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC).

Antonio López, Mutual MédicaLa conferència va estar a càrrec del Sr. Antonio López, CEO de Mutual Mèdica i actuari membre de CAC, i va formar part dels actes de la presentació de la revista ADC21 del Col·legi d’Actuaris de Catalunya, corresponent a el primer semestre del 2021 .

En la conferència, a Sr. López va parlar de l’origen del mutualisme, en la primera revolució industrial de segle XIX, amb la massiva arribada de població rural a les ciutats per treballar en els centres fabrils, i la necessitat d’auto cobrir les seves necessitats de protecció davant les malalties o la mort.

El Sr. López va comentar que les mutualitats avui dia, en general, són entitats asseguradores modernes i solvents, amb una important quota de mercat, que aporten avantatges significatius respecte a les societats anònimes, entre elles la de poder fixar objectius estables a llarg termini , en interès dels seus mutualistes, al no dependre tant de la rendibilitat dels recursos propis (ROE), com les societats anònimes.

El Sr. López va comentar que les mutualitats tenen importants reptes per davant. Entre d’altres va destacar la necessitat de millorar l’experiència digital i la d’augmentar la seva vinculació dels mutualistes amb l’entitat, el que sens dubte milloraria el seu “bon govern”.

Va comentar el handicap que en alguns moments pot suposar l’escassa mida d’algunes entitats, que pot dificultar abordar algunes inversions necessàries per millorar el servei als mutualistes.

Segons la seva opinió, aquestes dificultats es poden superar mitjançant aliances entre mutualitats i insurtech, que permeten abordar projectes d’innovació de forma coordinada, aprofitant sinergies entre les entitats o optimitzant costos.

Finalment comentar que, segons ell, a hores d’ara ens trobem de ple immersos en una nova revolució industrial, amb algunes característiques comunes a les anteriors, com la incertesa i la precarietat, que fan més necessari que mai la necessitat i avantatges del mutualisme, a què li augura un gran futur.

El CAC edita la seva revista ADC21 (Actuaris de Catalunya Segle XXI) des de l’any 2007, des de l’any 2016 en format digital. La revista està disponible a la pàgina web de CAC. https://actuaris.org/revista/

Descarga ponencia
Ver vídeo