Notícies Published by: 0

 

El Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC), dins del seu programa d’activitats formatives, va presentar el webinar titulat “Privacitat i Seguretat, la millor defensa davant d’un ciberatac”, que va comptar amb la destacada participació d’Albert Flores Serradell, Sènior Manager de l’àrea de Risk Advisory Services de BDO, consultora internacional amb presència a més de 166 països i amb més de 1.300 professionals i socis a Espanya.

Durant la seva presentació, Flores va destacar que els ciberatacs són una amenaça constant per a tot tipus d’entitats, independentment de la mida, el sector o la ubicació. “Atacar és fàcil i defensar-se molt difícil”, assenyalava. Aquests atacs no només revelen les debilitats de seguretat de les organitzacions, sinó que també tenen implicacions greus com fuites d’informació, vulnerabilitats en la privadesa de les dades, afectacions directes a les entitats atacades, sancions regulatòries, i problemes que es poden estendre a proveïdors i clients.

Abans aquesta situació, què podem fer? Tres aspectes clau sobre els quals va proposar solució: disminuir probabilitat, minimitzar impacte i reduir temps de recuperació.

Per això va centrar la sessió en una revisió pràctica de les normatives de Privadesa i Seguretat des d’un enfocament preventiu. Flores va subratllar la importància d’aquestes normatives per preparar les organitzacions, minimitzant els riscos de seguretat i privadesa. En aprofitar aquestes normatives, les entitats poden reduir la probabilitat d’incidents, mitigar els danys i facilitar-ne la gestió i la recuperació després d’un ciberatac.

El ponent va emfatitzar la necessitat d’utilitzar les normatives de Privadesa i Seguretat com a eines per estar millor preparats i més segurs davant de possibles amenaces cibernètiques.

Veure vídeo