Notícies Published by: 0

 

Mariano Jiménez Lasheras, CPPS

El passat dimarts 10 d’octubre de 2023 es va dur a terme la conferència “Novetats al nou reglament de plans i fons de pensions”, a càrrec del Sr. Mariano Jiménez, Director General de CPPS, consultora de pensiones y previsión social i President de Ocopen, associació espanyola d’experts consultors de pensions.

El Sr. Jiménez va parlar dels canvis fonamentals del nou reglament de plans i fons de pensions, aprovat pel Reial decret 668/2023, de 18 de juliol de 2023.

En primer lloc, va comentar les principals mesures del nou marc normatiu, que segons la seva opinió són les següents:

  • Potencia la previsió social complementària, a través dels nous fons de pensions d’ocupació de promoció pública oberts i dels plans d’ocupació simplificats.
  • Estableix l’obligació per a les empreses de negociar sistemes de previsió social per als treballadors.
  • Determina nous límits d’aportació i deducció a l’IRPF de les aportacions a plans de pensions.
  • Recuperen, parcialment, incentius fiscals per a les empreses, a l’impost sobre societats i en cotitzacions a la seguretat social.
  • Adapta la regulació a la realitat socioeconòmica actual.

Va comentar que la nova normativa introdueix importants canvis al reglament de plans i fons de pensions:

  • En aspectes generals del sistema: al principi de no discriminació, en matèria d’incompatibilitats entre aportacions i prestacions, en obligacions d’informació, en la periodicitat de les reunions de la comissió de control, entre d’altres.
  • En aspectes actuarials: canvis en matèria de bases tècniques i modificacions en les revisions financeroactuarials, bàsicament.
  • En matèria d’inversions: més flexibilitat i determinació de la política de sostenibilitat, entre d’altres.
  • En relació amb les entitats gestores: limitacions a la política de comissions i despeses imputables al fons, fonamentalment.

Finalment, el Sr. Jiménez va comentar els diferents terminis d’adaptació que han de tenir en compte les entitats gestores.

El CAC duu a terme una important tasca de formació per als seus més de 500 Col·legiats i empleats dels seus 42 Membres Protectors. En els darrers 5 anys ha dut a terme 140 activitats de formació, en què han participat prop de 7.000 persones.

Descarrega
Veure vídeo