Notícies Published by: 0

 

El Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC) ha celebrat el passat dia 12 de març un seminari web en què els experts de Nacional de Reassegurances -Marcos Acosta, Víctor Navarro i el Dr. Pedro Gargantilla- van parlar sobre Silver Economy. En concret, el webinar va abordar la importància creixent de l’economia platejada, centrada en les necessitats i el consum de persones més grans de 50 anys.

Durant el seminari, els ponents van aprofundir en tres perspectives claus. En primer lloc, van explorar la Silver Economy a nivell global i local, oferint dades. L’envelliment poblacional, resultat de la combinació d’una esperança de vida més gran i menors taxes de natalitat, va ser un tema central. Segons l’Organització Mundial de la Salut, s’estima que el 2030, una de cada sis persones tindrà 60 anys o més, arribant a 2.100 milions el 2050. Aquest canvi demogràfic presenta desafiaments i oportunitats, especialment per al sector assegurador.

En el cas d’Espanya, les dades del cens el juliol del 2022 publicades per l’INE indiquen que més del 40% de la població espanyola té més de 50 anys. En conseqüència, van afirmar els ponents, «el nínxol de mercat anomenat Silver Economy cada dia és més important a Espanya i Portugal, amb un creixement anual proper al 3%».

Tot seguit, van oferir una mirada històrica a l’envelliment, destacant com ha evolucionat al llarg del temps i la seva influència actualment.

Finalment, van examinar les patologies més comunes associades a l’envelliment, com ara l’osteoporosi, artrosi, estenosi aòrtica, cardiopatia isquèmica, insuficiència renal, accident cerebrovascular, Alzheimer i Parkinson, la seva incidència en la població i l’atenció especial que aquestes malalties, la seva evolució i l’afectació a les persones, s’ha de tenir a l’hora de la tarifació.

Descarrega

Veure vídeo