Notícies Published by: 0

 

El Col·legi d’Actuaris de Catalunya organitza una conferència sobre transformació digital a càrrec de David Gabarró, director general d’Alter Mutua.

David Gabarró, Alter MútuaEl Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC) va organitzar, el 27 d’abril passat, la conferència online “La transformació digital: una aposta complexa però necessària”, a càrrec de David Gabarró, director general d’Alter Mutua dels Advocats i Advocades.

Gabarró va presentar l’experiència d’Alter Mutua, exposant que la transformació digital és un dels grans reptes que ha de ser present al full de ruta de les entitats asseguradores, que s’han d’adaptar a un client cada cop més “digital” que es vol relacionar amb la seva entitat d’una manera ràpida, senzilla, 24 hores/365 dies, i mitjançant multitud de canals.

La transformació digital té un abordatge complex, tant per la dificultat tècnica com per la incidència en l’ADN i el model de negoci de l’entitat, que requereix una visió transversal de la companyia, i cada entitat ha d’apostar per la millor manera d’afrontar aquest repte, valorant els avantatges i els riscos que suposa cada decisió.

Després d’engegar un Pla Estratègic el 2018 que posava el mutualista (client) al centre, Alter Mutua ha apostat per la transformació digital a través de les persones de l’entitat, la innovació, el lideratge i el canvi cultural. Amb l’objectiu principal de millorar l’Experiència del Mutualista, se centra a presentar la seva oferta amb un llenguatge senzill, facilitar una experiència de compra àgil i ràpida, i mostrar al mutualista el valor del que ha adquirit, utilitzant un nou i objectiu mesurador de valor, anomenat “Nivell de Cobertura”.

Com a demostració final, Gabarró va mostrar un exemple de contractació 100% online d’una assegurança de vida, realitzant la verificació de la identitat mitjançant un sistema de videoconferència, que utilitza intel·ligència artificial, i l’ús de la signatura electrònica avançada. Una contractació sense contacte físic mutualista-entitat, amb senzillesa i les màximes garanties legals.

Prèviament a la conferència, va ser presentada la revista ADC 21 del CAC corresponent al primer semestre del 2023.

El CAC desenvolupa una important tasca de formació per als més de 500 col·legiats i 40 membres protectors. En els darrers 5 anys ha dut a terme prop de 140 activitats de formació, en què han participat prop de 7.000 persones.

Descarrega presentació revista
Descarrega presentació webinar
Veure vídeo webinar