Notícies Published by: 0

 

El passat dijous 23 de març de 2023 es va dur a terme el Webinar “Experiències en assegurances per al Segment Sènior”, que va estar a càrrec del Sr. Juan Carlos Ibarra, Director de Desenvolupament de Negoci per a Espanya i Portugal i la Sra. Liliana Rodrigues, Senior Business Developer, tots dos de RGA re International Ibèrica, companyia líder al mercat de reassegurances.

Es va obrir la jornada donant algunes xifres d’aquest segment, que a Espanya suposa el 20% de la població, uns 9,5 milions de persones són més grans de 65 anys, i és un dels països més envellits del món.

S’estima que a l’any 2050 la població espanyola de més de 65 anys serà de prop de 16 milions de persones.

L’esperança de vida de la població espanyola és la més alta entre els països d’Europa. Un home espanyol de 65 anys té una esperança de vida de 85 anys i una dona espanyola de 65 anys té una esperança de vida de 88 anys, la més alta d’Europa.

Aquest fenomen, que comporta una elevada pressió sobre el sistema de pensions, salut i dependència del nostre país, alhora presenta un mercat potencial enorme per a assegurances i serveis dirigits a aquest gran mercat.

També es van presentar els resultats d’una enquesta realitzada per part de RGA sobre persones de l’anomenat “Segment Sènior”. D’aquesta es desprèn que els aspectes més valorats van ser aquells relacionats amb la cura de la salut, la necessitat de disposar de recursos econòmics i els serveis relacionats amb millores en la qualitat de vida. Van mostrar un elevat interès per determinats serveis relacionats amb les necessitats pròpies de la gent gran.

Es van presentar diverses experiències internacionals d’assegurances per al Segment Sènior com a assegurances que donen cobertura a determinades malalties pròpies de la vellesa (càncer, ictus, malalties cardiovasculars, demència, etc.), amb prestacions econòmiques i prestació de serveis especialitzats, i assegurances que aporten serveis relacionats amb l’atenció mèdica, la medicina preventiva i les ajudes per millorar la qualitat de vida dels sènior.

En el cas d’Espanya, van comentar que és un mercat amb un gran potencial de desenvolupament.

A parer seu, es tracta d’un col·lectiu molt ampli, heterogeni i amb alguns factors comuns:

  • És un col·lectiu molt rellevant i influent a la nostra societat.
  • Amb necessitats de protecció específiques.
  • Que té predisposició a patir unes malalties determinades, vinculades a l’envelliment (càncer, ictus, malalties cardíaques, demència, dificultats de mobilitat, etc.).
  • Que considera que l’oferta de serveis és insuficient.
  • Que té predisposició a adquirir una assegurança per cobrir aquestes necessitats, especialment les persones de més nivell de renda.

Finalment van presentar una oferta de RGA re dirigida al Segment Sènior que estan comercialitzant amb èxit al nostre mercat.

El CAC porta a terme una important tasca de formació per als més de 500 col·legiats i empleats dels seus 39 membres protectors. En els darrers 5 anys ha dut a terme 140 activitats de formació, en què han participat prop de 7.000 persones.

Descarrega la presentació