Notícies Published by: 0

 

El CAC va participar en el 12é Fòrum Social i Emprenedor, ODS 2030, organitzat per l’Oficina de Carreres Professionals de la Facultat d’Economia Empresa de la Universitat de Barcelona (UB), celebrat el passat 17 de noviembre de 2022, patrocinant el premi pel trebals Repte ODS 7. Energi assequible i no contaminant. Com creieu que el sector assegurador pot ajudar a resoldre el repte 7 dels ODS?. 

El premi va ser lliurat per Aleix Ferrando, en nom del CAC.

El passat 17 de novembre van celebrar el  12è Fòrum Social i Emprenedor, ODS 2030 organitzat per l’Oficina de Carreres Professionals de la Facultat d’Economia i Empresa, amb la col·laboració d’StartUB!, es van donar el Premis ODS en els que han participat l’Unitat d’Igualtat, Col·legi d’Actuaris de Catalunya i Càtedra Telefònica Aula SmartCity. També es va donar la menció de Càritas.

L’inauguració va anar a càrrec del degà Dr. Ramon Alemany, la Delegada del Rector per la Direcció de la d’Igualtat i Gènere Dra. Nuria Sara Miras, i la Vicedegana de Relacions Externes, compromís social i estudiants Dra. Nuria Rodríguez Ávila.

Aquest any el Fòrum ha tingut tres eixos centrals: Fira en el passadís de les entitats participants (associacions, cooperatives i fundacions) i serveis de la UB. També dues exposicions, una sobre projectes emprenedors realitzada amb StartUB! amb el títol: Universitat i ODS 2030: innovació social, i la segona exposició cedida per part de Oiko Credit titulada “Desenvolupament en positiu. Una altra mirada a les persones empobrides del Sud”. S’ha realitzat el lliurament de la 2º edició del Ideató-Hackató Premis ODS amb la participació d’estudiants de grau de diferents cursos (1, 2, 3 i 4). Hem comptat amb la participació de facilitadors (professors/res) i amb la col·laboració de d’estudiants de la Universitat de l’Experiència – Programa Economia Social.

La Fira d’entitats es va realitzar en el passadís central de l’edifici 690 entre 10 h del dematí fins les 14:00 on es podia visitar les associacions, fundacions, cooperatives i serveis UB amb els que treballem en la gestió de pràctiques externes i treballs final de grau, així com col·laboracions d’Aprenentatge Servei. El catàleg d’entitats es pot consultar a la web de Carreres Professionals.

També es van donar els 2º Premis ODS que aquest any els estudiants han realitzat prèviament en un curs de formació IDEATÓ-HACKATÓ conjuntament amb StartUB!, en el que es van formar 9 grups de treball, tres per cada ODS, i que van treballar durant el mes de octubre, es va seguir el manual de Ideató-Hackató.  Per al desenvolupament dels projectes, cada equip va comptar amb el suport d’un/a expert/a facilitador/es per el ODS 5 van participar Sergio Rodríguez, Mónica Serrano  Jordi Framis. Els facilitadors del ODS 7 van ser Iñaki Alarcón, Aida Bravo i Aleix Ferrando, i per últim, al ODS 11 van col·laborar Pilar Lopez-Jurado, Cristina Poblet i Santiago Eizaguirre.

El jurat  del 2º Premis ODS va estar format per la Dra,. Janara Sousa professora i investigadora de la Universidade de Brasilia per part de l’Unitat d’Igualtat, Sra. Clara Armangol representant al Col·legi d’Actuaris i la Dra. Anna Laubora directora de la Càtedra Telefónica SmartCity, la sessió de defensa de propostes va ser el 2 de novembre en l’espai de StartUB!. Durant el Fòrum es van lliurar els guanyadors d’aquest any han estat:

Repte ODS 5. Igualtat de gènere. Quines accions podem desenvolupar per donar a conèixer el protocol d’assetjament aprovat per La universitat de Barcelona? i quina de ser el paper dels punt liles?. El guanyador va ser el grup SAFE SPACE format per  Miquel Beaus, Emma Garcia, Victor Meseguer i Mimount Tahtahi Lliura el premi Nuria Sara Miras per part de Pacte d’Estat, Unitat d’Igualtat de la UB.

ODS 7. Energia assequible i no contaminant. Com creieu que el sector assegurador pot ajudar a resoldre el repte 7 dels ODS? (Premi del Col·legi d’Actuaris de Catalunya).´ El guanyador va ser el grup UBSOL format per Sergu Bladé, Hayat Boudra, Aya El abbassí i Bernat Pou. Va lliura el premi Aleix Ferrando en representació del Col.legi d’Actuaris de Catalunya.

ODS 11. Ciutats i comunitats sosteniblesQuè es i com ha de ser una Aula Intel·ligent a la Universitat? i que aquesta sigui oberta a la ciutat?. Elements tecnològics, organitzatius, funcionals i formes de finançar-la El guanyador va ser el grup ICLASS format per Juan lópez i Seline Pérez. Va lliurar el premi el Sr. Jordi Liarte Perez. Jefe de Ventas AA.PP. en Telefónica, S.A.

També es va lliurar la menció Caritas diocesanes al millor TFG de caràcter social a Clàudia Flò Gudiol Titol TFG: Exclusión social: medición y anàlisis, Grau d’Economia grau d’Economia. Va lliurar la menció la Sra. Marta Plujà, tècnica de campanyes i sensibilització, àrea de Comunicació i Relacions i el Sr. Antonio Izquierdo.

Durant l’acte es va presentar el App del Programa ApS: Economia per la ciutadania, per part de Cristina Poblet Coordinadora ApS de la facultat com una eina per donar a conèixer les diferents línies de TFG amb una basen social i orientades al ODS.

Volem donar les gràcies a totes i tots per la participació!