Notícies Published by: 0

 

Transformació i desafiaments: Jornada sobre el poder de la Intel·ligència Artificial al sector Assegurador.

El dia 7 de març, a la seu de CaixaForum (Barcelona), promogut pel Col·legi d’Actuaris de Catalunya i amb la col·laboració de VidaCaixa, experts i professionals del sector assegurador es van reunir per analitzar l’impacte transformador de la intel·ligència Artificial (IA).

Carmen Gimeno, Directora General Adjunta de VidaCaixa, va donar la benvinguda a les més de 200 persones inscrites, entre presencials i els que ho van seguir de manera on line.

Antonio López, vicepresident del CAC, va ser l’encarregat de presentar la Jornada en què, a través de dues taules rodones i una conferència final, es van desentranyar els desafiaments i oportunitats que presenta la IA en l’àmbit assegurador, destacant-se les millores que suposa a processos de diferents àmbits, des d’un coneixement més gran del risc fins a la revolució en l’experiència del client mitjançant assistents virtuals.

La jornada també va subratllar la importància d’abordar desafiaments ètics i reguladors associats a l’ús de la IA al sector assegurador. Es va posar èmfasi en la necessitat de garantir la privadesa de dades i la transparència en l’ús d’algorismes, destacant que aquests aspectes han de ser manejats amb responsabilitat per assegurar una implementació ètica i efectiva.

La conferència final va explorar el pas següent en l’evolució de la IA i que ja estem vivint: la intel·ligència artificial generativa.

La Jornada va ser clausurada per Marisa Galán, presidenta del CAC, agraint especialment la col·laboració dels ponents i de VidaCaixa, fonamental en l’èxit de la jornada.