Notícies Published by: 0

Jornada “APLICACIONS PRÀCTIQUES DE TÈCNIQUES DE ADVANCED ANALYTICS”, al Col·legi d’Actuaris de Catalunya.

El dia 12 de novembre de 2019, al Col·legi d’Actuaris de Catalunya va organitzar la Jornada “APLICACIONS PRÀCTIQUES DE TÈCNIQUES DE ADVANCED ANALYTICS“.

La Jornada es va dur a terme a l’Auditori Allianz, de Barcelona, ​​amb la col·laboració de Willis Towers Watson.

Van participar a la Jornada Manuel De la Rosa, actuari, Sales and Practice Leader, de Willis Towers Watson, María Jesús Guitard, actuària, Consultora, de Willis Towers Watson, Eduard Antolín, director de l’Àrea Tècnica d’Automòbils i Particulars, d’Alllianz i Stefano Saini, director de Business Analytics, d’Allianz.

La Jornada va ser coordinada per Xavier Plana, partner de Triple A Finance Spain i vicepresident de Col·legi d’Actuaris de Catalunya.

Per competir amb èxit les entitats asseguradores han de disposar d’una bona estratègia de gestió de dades, a més de les capacitats analítiques i tecnològiques per explotar el seu immens valor.

Les entitats més avançades del mercat gestionen les seves dades mitjançant tècniques advanced analytics, que permeten conèixer i predir el comportament dels clients, establir estratègies per a la determinació de tarifes (pricing), gestionar la subscripció d’assegurances (underwriting analytics) i facilitar la gestió de sinistres i del frau (claims analytics), entre d’altres utilitats.

A la Jornada es van analitzar el valor que aporten les tècniques d’advanced analytics en la gestió de les assegurances no vida. També es van veure aplicacions pràctiques de les tècniques d’advanced analytics a la companyia d’assegurances Allianz, líder de mercat en aquesta matèria.

Van assistir a la Jornada 40 professionals.

L’any 2018 el CAC va organitzar 18 activitats de formació a les quals van assistir 508 persones, amb un total de 3.698 hores.

El CAC ha posat en marxa l’any 2019 un programa de formació continuada (CPD) per als seus membres, amb un compromís de formació de, com a mínim 20 hores a l’any, d’acord amb els estàndards internacionals. El 30 de setembre de 2019 el CAC ha certificat un total de 4.136 hores de formació als seus col·legiats.