Notícies Published by: 0

 

Promogut per Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) i el Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC), s’ha celebrat la “I Jornada d’Assegurances, sota el títol Quin rol té el sector assegurador davant dels reptes del canvi climàtic?” a l’emblemàtic edifici de la Borsa de Barcelona.

L’acte ha començat amb la presentació i benvinguda als assistents per part del Sr. Luis Herrero, president del BCFE, i la Sra. Marisa Galán, presidenta del CAC. Tots dos van destacar la importància d’abordar els desafiaments que planteja el canvi climàtic des del sector assegurador, posant en valor la responsabilitat que tenen els actuaris dins de les companyies d’assegurances.

La jornada ha estat inaugurada per la Sra. Mireia Boya, directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya.

Després de la seva intervenció es va donar pas a la conferència titulada “Reptes del canvi climàtic. Què ens implica i quines conseqüències pot tenir el canvi climàtic”, a càrrec del Sr. Jordi Solé, professor a la Universitat de Barcelona i investigador associat del CREAF, membre del Comitè d’Experts sobre el Canvi Climàtic del Parlament de Catalunya. En la seva intervenció, Solé va exposar els impactes principals que el canvi climàtic està tenint i tindrà a les nostres societats, subratllant la necessitat d’una resposta integral des de tots els sectors, especialment l’assegurador.

Després de la conferència, es va dur a terme una taula rodona moderada per Clara Armengol, directora de sostenibilitat, Govern corporatiu i Relacions Institucionals de Sabadell Assegurances i Pensions, i membre de la Junta del Col·legi d’Actuaris de Catalunya, centrada a “El rol del sector assegurador davant dels reptes del canvi climàtic”.

En aquesta taula van participar destacats professionals del sector: Sr. Diego Pozo, director de riscos (CRO) del Grup Catalana Occident; el Sr. Francisco Lisbona Head of Zurich Resilience Solutions Spain i el Sr. Pol Buisán Consultor Financer de la Direcció Territorial de Catalunya i Balears de Mapfre.

Els panelistes van discutir diverses estratègies i pràctiques que les asseguradores poden adoptar per mitigar els efectes del canvi climàtic i contribuir a la resiliència de la societat.

L’esdeveniment va ser clausurat pel president del BCFE, Sr. Herrero, que va agrair a tots els assistents la seva participació i va destacar la rellevància d’aquest tipus de jornades per intercanviar idees i construir solucions conjuntes.

En acabar la jornada, es va oferir un còctel, proporcionant un espai per a la discussió i el networking entre els professionals del sector assegurador presents.