Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Jornada - Experiències en la implementació de la norma comptable IFRS17

Description:

La Junta de Govern té el plaer de convidar-lo a la jornada presencial

Experiències en la implementació de la norma comptable IFRS17

Organitzada por el Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC)

Data: dijous 14 de desembre de 2023, de les 16:00 hores a 19:30 hores.

Modalitat: Presencial

Lloc de Celebració: Sala B de Foment del Treball, a Via Laietana, 32 principal, 08003, Barcelona.

 

 PRESENTACIÓ

La norma comptable IFRS 17 ha creat un canvi notable per a les (re)asseguradores en els sistemes comptables, d'informació i dades a nivell de tota l'organització en més de 100 països de tot el món.

Tot i que la norma encara es troba en una etapa relativament primerenca, les entitats obligades (fonamentalment les cotitzades), ja l'estan aplicat i estan acabant de digerir els reptes que aquesta regulació planteja. Aquestes entitats estan duent a terme el report amb un procés més o menys madur depenent de cada cas. En ocasions, el procés és encara millorable en termes d' eficiència i control, això passa per diverses raons, entre d' altres: la solució interna no està completament desenvolupada, el personal no compta encara amb el coneixement necessari o fins i tot hi ha retards en el propi procés d' implementació.

Alguns organismes reguladors, entre ells la DGSFP a Espanya, han decidit implementar la norma IFRS17 a nivell local bé sigui mitjançant una transposició directa o amb una adaptació al mercat en qüestió. Les entitats que hagin d' adoptar la Norma més endavant han d' aprofitar l' experiència recent i l' aprenentatge d' altres per estar més ben preparades quan arribi el moment.

Un repte pendent per a moltes empreses, i el pròxim que hem d' abordar, és la capacitat d' analitzar més profundament, realitzar anàlisis de sensibilitat i crear projeccions dels estats comptables conforme a la nova Norma.

En la jornada s'exposaran les principals lliçons apreses, l'aplicabilitat a la possible adopció local i el canvi de paradigma que representen els nous KPIs a analitzar.

La jornada anirà a càrrec de professionals de les firmes Moody's Analytics i EY, experts en la matèria des de diferents angles.

 

PROGRAMA DE LA JORNADA

16:00h - 16:15h                Recepció als assistents.

16:15h - 16:30h                Presentació de la Jornada, a càrrec de la Sra. Marisa Galán, Presidenta del CAC

16:30h – 17:15h               Les 10 lliçons apreses, a càrrec del Sr. Jaume Jardon de Moody's Analytics

17:15h – 18:00h               Quins KPI's considerem rellevants?, a càrrec del Sr. Dieter van der Stock de Moody's Analytics

18:00h – 18:15h               Break

18:15h – 19:00h               Presentació d' un estudi de cas d' una empresa que ha implementat exitosament IFRS 17, a càrrec del Sr. Enrique García-Hidalgo i l' equip especialista en IFRS17 d' EY

19:00h – 19:30h              Estat actual, a càrrec de la Sra. Ana Pérez de Moody's Analytics

19:30                                Tancament de la Jornada i còctel

 

CPD

La Jornada computarà 3 hores a efectes del Programa de Formació Contínua (CPD) del CAC i del Programa de Formació Contínua de CERA.

 

INSCRIPCIÓ

Inscripció gratuïta abans del 11 de desembre de 2023.

Price: EUR0.00

Date: 14/12/2023

Adreça:
Sala B de Foment del Treball
Via Laietana, 32
Barcelona
08003
Map and Directions

Registration Details

Dades inscripció

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso