Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Jornada Mètodes de Credibilitat: nous sistemes per al pricing en assegurances.

Description:

La Junta de Govern té el plaer de convidar-vos a la Jornada

Mètodes de Credibilitat: nous sistemes per al pricing en assegurances.

Organitzada pel Col·legi d'Actuaris de Catalunya (CAC).

 

DATA I LLOC DE CELEBRACIÓ:

Data: 20 d'abril de 2023, de 15:30 hores a 19:00 hores.
Lloc de Celebració: Sala B de Foment del Treball, a Via Laietana, 32 principal, 08003, Barcelona.

 

INSCRIPCIÓ:

Inscripció gratuïta abans del 18 d'abril de 2023, a través de www.actuaris.org o bé actuaris@actuaris.org.

 

PRESENTACIÓ

El mercat assegurador europeu està sotmès a un alt grau de competència, no només relacionat amb el preu sinó també amb l'oferta, l'experiència del client i la capacitat de les entitats asseguradores per atraure, motivar i retenir els assegurats.

Les qüestions del negoci continuen sent les fonamentals. Tot i això, les companyies d'assegurances han de ser cada vegada més precises en la determinació de la prima adequada (pricing) per a cada client, més àgils en el seguiment i presa de decisions i més flexibles, en un context social, legal i comercial que canvia ràpidament.

Les millores en el poder computacional i d’emmagatzematge de dades han contribuït a l’explosió de noves tècniques de ciència de dades en el camp de les assegurances. D'altra banda, durant els darrers 5 anys, les companyies han desenvolupat un enfocament més madur per fer servir aquestes noves metodologies. Ja no es tracta de GLM versus aprenentatge automàtic, sinó de com les dues metodologies es poden complementar entre si.

La millor pràctica actual en fixació de preus se centra a mantenir la interpretabilitat dels GLM i millorar l'automatització (i precisió) del procés mitjançant la combinació de tècniques de ciència de dades.

L'objectiu d'aquesta Jornada és exposar la situació actual del mercat amb relació a l'ús de les eines de pricing i compartir alguns casos pràctics.

Addicionalment, es durà a terme una presentació tècnica sobre la modelització, veurem les diferències entre GLM i GAM, com es poden veure com a models equivalents i la manera d'automatitzar i suavitzar el senyal aportat per les variables als models de risc.

En eines clàssiques el tradicional és fer-ho amb mètodes manuals i visuals. En canvi, la introducció dels anomenats Mètodes de Credibilitat permet fer la suavització a través d'un procediment amb bases matemàtiques més sòlides.

Mostrarem com la regressió penalitzada pot ser equivalent als mètodes de credibilitat, però amb l'avantatge de poder expressar-se amb fórmules matemàtiques fàcilment resolubles amb algorismes d'optimització.

La Jornada anirà a càrrec de professionals de les firmes MILLIMAN i AKUR8, experts en la matèria.

 

PROGRAMA DE LA JORNADA:

15:30h – 16:00h   Recepció als assistents.

16:00h – 16:05h   Presentació de la Jornada, a càrrec de la Sra. Marisa Galán, Presidenta del CAC.

16:05h – 16:30h   Situació de mercat i eines, a càrrec del Sr. José Silveiro, de Milliman.

16:30h – 17:15h    L'enfocament pricing-credibilitat, a càrrec del Sr. Ramon Masachs, d'AKUR8.

17:15h – 17:30h    Break

17:30h – 17:45h   Actuaries challenge, a càrrec del Sr. Jose Castelo Marin, Advisor a AKUR8.

17:45h – 18:15h   Presentació d’un cas pràctic, a càrrec del Sr. Christopher Rivas Reyes i del Sr. Ramon Masachs, d’ AKUR8.

18:15 – 19:30h     Cloenda de la Jornada i còctel.

 

CPD:

La jornada computarà 3 hores als efectes del Programa de Formació Contínua (CPD) del Col·legi d'Actuaris de Catalunya (CAC).

We are sorry but registration for this event is now closed.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso