Published by: 0

El passat dijous 27 d’octubre del 2022 es va dur a terme la celebració del Dia de l’Actuari, organitzada a Barcelona pel Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC).

La festa es va dur a terme en un cèntric hotel de Barcelona i hi van participar més de 150 actuaris i actuàries, de totes les edats, la majoria membres del CAC.

A la celebració es van lliurar els reconeixements als recents Membres d’Honor del CAC, nomenats per l’Assemblea del col·legi l’any 2022: el Sr. Miquel Viñals, la Sra. Júlia Soler i el Sr. Xavier Plana.

També es van lliurar reconeixements als col·legiats que van celebrar els 50 anys i 25 anys de col·legiació.

A la reunió, la Sra. Marisa Galán, Presidenta del col·legi des del mes d’octubre de 2021, va manifestar el plaer de poder reunir en persona tants companys i companyes, una vegada superades les dificultats de la pandèmia covid-19.

Va agrair a la Junta de Govern anterior, presidida pel Sr. Miquel Viñals, la seva magnífica tasca, que ha ajudat a posicionar el col·legi en la situació en què es troba.

Va comentar que en aquests 3 darrers anys el CAC s’ha adaptat a la nova situació derivada de la covid-19, prestant els seus serveis a través de mitjans telemàtics. Va destacar que, els anys 2020, 2021 i 2022, el CAC ha organitzat 90 activitats de formació (cursos, jornades i conferències) en què han participat més de 5.500 persones.

Va agrair als 38 Membres Protectors del col·legi la seva inestimable col·laboració, que permet que el CAC dugui a terme les seves iniciatives amb més qualitat.

Va comentar els canvis recents d’àmbit europeu amb referència a la consideració “d’Actuari Qualificat”, la qual facilita l’exercici de la professió d’actuari en altres països d’Europa, i que posa un èmfasi especial en l’experiència professional i ara, també, en la formació continuada dels actuaris.

Hi va intervenir també el Sr. Aleix Ferrando, en nom dels actuaris joves, animant els professionals més joves a col·legiar-se i participar activament en les activitats del CAC. Va destacar els avantatges de la col·legiació en matèria de formació continuada, la cerca d’ofertes de treball i en coneixement d’altres persones amb interessos professionals similars (networking) de gran utilitat en el desenvolupament personal i professional, entre d’altres.

Finalment, la Sra. Galán va tancar l’acte demanant als tots els actuaris, especialment als més joves, que s’impliquin al CAC, la casa dels actuaris a Catalunya, que està oberta a tots ells i on, sens dubte trobaran el lloc adequat per formar-se i créixer com a professionals i com a persones.

L’acte va finalitzar amb un còctel en què van participar animadament tots els assistents.