Notícies Published by: 0

SIGNATURA DEL CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL INSTITUT D’ESTUDIS FINANCERS (IEF) I EL COL·LEGI D’ACTUARIS DE CATALUNYA (CAC).

Benvolguts col·legiats/col·legiades,

Us informem que el CAC ha subscrit un acord de col·laboració amb l’IEF, per adherir-se al Programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya- Programa EFEC-  (www.efec.cat).

La signatura de l’acord facilitarà als actuaris col·laborar en el Programa EFEC com a docents voluntaris, en tasques de formació financera i asseguradora.

L’objectiu del Programa EFEC es el de dur a terme formació financera bàsica a les escoles de Catalunya (per alumnes de 4rt curs de ESO), a Centres de Formació d’Adults i a Centres de Formació Professional, i compta amb el recolzament de la Generalitat de Catalunya.

El Programa EFEC, impulsat per la Comissió Europea, es va iniciar a Espanya l’any 2011, de la ma de l’IEF. Col·laboren diferents entitats (Generalitat de  Catalunya, Caixabank, BBVA, Banc de Sabadell, Caixa d’Enginyers, Banc Santander, Institut Català de Finances i l’Agència Tributària). I també donen suport diferents col·legis i associacions professionals (economistes, censors jurats de comptes, EFPA España, Consell de Col·legis de Mediadors d’Assegurances de Catalunya, i ara també el CAC).

La funció de entitats es la de la difusió del Programa EFEC entre els seus empleats i col·legiats, per participar en el programa com a docents voluntaris.

El curs passat 2018-2018 van participar en el Programa EFEC més de 500 docents voluntaris, que van fer 18.000 tallers a 400 centres, amb la participació de 106.000 alumnes.

El Programa EFEC compta actualment amb 7 tallers diferents:

  • Administra els teus diners.
  • Endeutar-se (?) amb seny.
  • Inversió intel·ligent i sostenible.
  • Els impostos i tu.
  • Finances per a la vida.
  • (In) forma’t per decidir.
  • N’estàs segur ?

Els voluntaris poden triar el taller, el dia, la població i el centre on faran la formació, segons la seva disponibilitat. Cada taller té una durada de 3 hores. La coordinació del Programa i la edició dels materials va a càrrec de I’IEF.

Els actuaris interessats en participar en el Programa EFEC s’han d’inscriure a través de la pàgina web (www.efec.cat), al registre de voluntaris de la secció “Apunta’t”. Posteriorment seran convocats per l’IEF a una reunió informativa on se us donarà tota la informació sobre els tallers.

Us animem a participar en el Projecte EFEC, que pensem es molt interesant pel nostre país i els seus ciutadans, on els actuaris també podem col·laborar i aportar els nostres coneixements.

Salutacions cordials.

Miquel Viñals

President.