Notícies Published by: 0

El Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC) manifesta la seva preocupació per l’evolució i les conseqüències de l’expansió de la pandèmia SARS-COV-2 (Covid-19) per tot el món, i en particular, pels efectes especialment intensos al nostre país.

El CAC, en primer lloc, desitja expressar la seva solidaritat amb les persones i famílies que pateixen directament les conseqüències de la malaltia.

També desitja manifestar el reconeixement i admiració cap a tots els professionals, principalment en l’àmbit de l’assistència sanitària, que es troben al capdavant de la lluita contra la pandèmia de manera incansable, arriscant fins i tot la seva salut.

En aquestes circumstàncies, el CAC ha iniciat una campanya de recollida de fons entre els seus col·legiats i membres protectors.

Els fons recaptats es destinaran a el projecte de recerca clínica (#yomecorono) per frenar la pandèmia del coronavirus que porta a càrrec un equip de metges i investigadors de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Trias i Pujol, liderats per Dr. Oriol Mitjà i el Dr. Bonaventura Clotet, que estan treballant en un assaig clínic per trobar els fàrmacs que puguin servir per frenar la transmissió de virus SARS-COV-2 (Covid-19) i prevenir pandèmies futures.

 

El Covid 19 també ha afectat el funcionament habitual de CAC, com el de la majoria d’entitats del nostre país.

Les accions que el CAC ha adoptat són les següents:

 • 100% de l’equip en teletreball.
 • 100% Atenció telefònica i documentació digitalitzada.
 • 100% prestació de serveis a distància a col·legiats i empreses.
 • Reunions de la Junta a través videoconferència.
 • CPD (Continuous Professional Development) a l’objecte de que els Col·legiats puguin complir amb el nombre mínim anual d’hores de formació contínua:
  • Ampliació del termini del CPD
  • Formació On Line a través d’un programa de webinars gratuïts
 • Plataforma ACTUVIEW, d’accés a continguts especialitzats en temes actuarials a nivell internacional, i gratuït per als Col·legiats (http://actuaris.org/actuview).
 • Informes Especialitzats de l’Covid-19 a la web.

Esperem i desitgem que, amb la deguda prudència, la situació es normalitzi com més aviat millor, i que els danys siguin els menors possibles per al conjunt de la societat i en especial per al Sector Assegurador i Financer.

Barcelona, 6 de abril de 2020