Notícies Published by: 0

 

El Col·legi d’Actuaris de Catalunya ha dut a terme una jornada matinal centrada en l’impacte de la tecnologia i la normativa DORA en el sector assegurador. Aquest esdeveniment s’ha celebrat en resposta a la imminent entrada en vigor del Reglament de Resiliència Operativa Digital (DORA), el proper 7 de gener de 2025, l’objectiu del qual és enfortir la seguretat tecnològica i la capacitat de resposta davant ciber amenaces en l’àmbit financer i assegurador.

La jornada va comptar amb la participació de dos destacats experts de FORVIS MAZARS Consultoría & Ciberseguritdad. El Sr. Luis Reinoso Tello, director de l’àrea de Consultoria IT & Ciberseguretat, i el Sr. José Antonio Castrillo, director de l’àrea de Gestió de Riscos, Innovació i Ciberseguretat (GRIC). Tots dos van oferir als assistents una visió profunda sobre les implicacions del DORA i la seva aplicació pràctica en el sector.

Els participants van poder gaudir d’una formació clau en innovació i dret d’assegurances, que els va proporcionar eines valuoses per enfrontar els desafiaments que planteja la nova normativa. La interacció i l’ intercanvi d’ idees en la fase final de la jornada, va posar en relleu la importància d’ una adaptació proactiva a les exigències de la resiliència operativa digital.