Notícies Published by: 0

El passat dimarts 26 de febrer de 2019, a la seu de Foment del Treball, a Barcelona, ​​es va dur a terme la conferència La digitalització en les entitats asseguradores, a càrrec de José Luis Ferré, conseller delegat de ALLIANZ ASSEGURANCES.

La conferència, organitzada pel Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC), va ser presentada per Miquel Viñals, president del CAC.

José Luis Ferré va parlar de la transformació digital a les entitats asseguradores, que exigeix ​​un nou diàleg amb el Client, adaptar la proposta a la Mediació, capacitar els col·laboradors de les entitats, l’impuls de l’eficiència i de la productivitat, considerant la dada com la base de la innovació.

Va comentar que el diàleg amb el Client ha d’estar basat en els diferents canals i mecanismes que la tecnologia ofereix (webs, tablets, mòbils, etc.). El Client demana una resposta ràpida i de qualitat, amb accés multicanal i demandant senzillesa i solució immediata als seus problemes.

La digitalització suposa també un repte per a la Mediació, ple d’oportunitats de servei per als seus clients, que demanen productes i canals diferents als habituals, fet que suposa també un repte per a les entitats que han d’adaptar les seves oficines i serveis a les demandes del nou mediador.

La digitalització, va comentar el Sr. Ferré, ha de suposar un important increment de l’eficiència i de la productivitat en les entitats asseguradores, molt necessària en un entorn de forta competència i de marges decreixents.

Finalment, el Sr. Ferré va comentar que la digitalització suposa també un repte per als empleats de les entitats asseguradores, ja que exigeix ​​la seva formació en noves capacitats, metodologies i eines, destacant el paper de l’actuari, com a expert en el tractament i gestió de les dades, professional clau en la innovació en entitats asseguradores.

Veure la presentació.

Presentació de la revista del CAC del primer semestre del 2019.

A la Jornada va ser presentada l’edició de la revista del Col·legi d’Actuaris de Catalunya (ADC21) corresponent al primer semestre del 2019.

La presentació va anar a càrrec del director de la revista, Emilio Vicente.

La revista incorpora articles d’Ignasi Calvet, soci de Garrigues, que ens parla de l’adaptació de la Directiva 2016/97 sobre la distribució d’assegurances al mercat espanyol. Artur Reñé, Conseller Delegat de Guy Carpenter tracta sobre les funcions de la reassegurança i les seves tendències actuals. Rafael García, director de Serfiex, parla de la gestió de riscos en les entitats asseguradores. Magdalena Ramada, directora sènior economist de Willis Towers Watson, tracta sobre l’analítica avançada i el futur de l’assegurança. Finalment, Xavier Plana, vicepresident del CAC, parla dels actes d’octubre de 2018, per a la celebració del 25 aniversari del CAC. La revista publica també una entrevista a José Luis Ferré, conseller delegat d’Allianz Seguros.

Van participar en la presentació de la revista Sr. Ignasi Calvet (Garrigues) i el Sr. Artur Reñé (Serfiex) que van comentar alguns dels aspectes principals dels seus respectius articles.

La revista del CAC (ADC21) compta amb el patrocini de BDO, Guy Carpenter, Serfiex, Vidacaixa i Willis Towers Watson.

Veure la revista ADC21.

 

Van assistir a la conferència 42 persones.

L’any 2018 el CAC va organitzar 18 activitats de formació a les quals van assistir 508 persones, amb un total de 3.698 hores.