Notícies Published by: 0

Un cop més, l’economista d’Analistas Financieros Internacionales Sr David Cano, va realitzar durant una mica més d’una hora una brillant exposició ahir al Saló d’Actes B de l’Edifici del Foment del Treball a Barcelona. Durant la seva presentació, va repassar els principals indicadors econòmics que reflecteixen l’evolució i tendència de les principals economies mundials.

David CanoEn aquest sentit, en paraules del Sr. Cano, “sembla haver-se arribat a un final de cicle a l’entorn de tipus d’interès mínims a Europa i factors com el repunt del preu del barril Brent o la recuperació a nivell macro de diverses economies, entre les que es va destacar a Rússia o el Brasil, podrien marcar un horitzó a mig termini amb tipus més alts, en definitiva, podrien suposar la fi de l’aplicació de polítiques no convencionals per part de l’autoritat monetària europea “.

Així mateix, es va fer especial èmfasi en els riscos geopolítics que vénen succeint-se en els últims mesos, on destaquen el Brexit per part d’UK o la victòria contra pronòstic de Trump als EUA. A aquests aspectes, el Sr. Cano va destacar que són riscos que no es poden tenir en compte a l’hora de gestionar carteres, atès el impredictibles que poden resultar, fins i tot a l’hora d’avaluar el seu efecte en l’evolució dels principals indicadors econòmics.

Finalment, en clau de futur segons David Cano “factors com el Brexit, problemes com el terrorisme internacional, l’avanç d’opcions populistes en determinats països o el mateix estancament d’economies clau de la UE com França o Itàlia, poden portar a llançar una advertència sobre el futur de la UE davant una eventual nova crisi durant els propers anys.

Van assistir a la conferència 33 persones.

Descarregar la ponència PDFicon