Notícies Published by: 0

CONFERÈNCIA DE VICENTE CANCIO, CONSELLER DELEGAT DEL GRUP ZURICH A ESPANYA,

El dilluns 30 de setembre de 2019, a l’Auditori Zurich, a Barcelona, ​​es va dur a terme la conferència El futur de l’assegurança Individual, a càrrec de Vicente Cancio, conseller delegat del grup Zurich a Espanya.

La conferència, organitzada pel Col·legi d’Actuaris de Catalunya (CAC), va ser presentada per Miquel Viñals, president del CAC.

Vicente Cancio va parlar del futur de l’assegurança individual, que estarà condicionat per diferents factors, entre els quals va destacar la incidència de les noves tecnologies sobre assegurats i mediadors, i de la necessitat de les entitats asseguradores d’adaptar-se a elles, havent d’abordar inversions, encara que d’entrada poden semblar poc rendibles. Va comentar que els assegurats demandaran major protecció, potser sobre riscos que ara ens semblen remots. Va comentar la necessitat de les asseguradores d’integrar diferents cultures en les seves organitzacions. Va destacar l’important paper dels actuaris en les entitats asseguradores, aportant rigor, solidesa intel·lectual i seguretat en els passos a donar. Finalment comentar que les asseguradores han d’avançar en l’apartat de conciliació, paritat i responsabilitat social corporativa.

Presentació de la revista del CAC del primer semestre del 2019.

A la Jornada, Xavier Gómez, vocal de relacions institucionals del CAC, va presentar la revista del Col·legi d’Actuaris de Catalunya (ADC21) corresponent al segon semestre del 2019.

La revista incorpora articles de Amalio Berbel, soci partner de KPMG, que ens parla de les taxes de descompte en la normativa IFRS 17 i la seva comparació amb les utilitzades en Solvència II. Montserrat Guillén, catedràtica de la Universitat de Barcelona (UB) ens parla sobre les tontines i les pensions en l’era digital. Omaira Laborda, executiva del departament de Cyber ​​Risk de Marsh&McLennan ens parla dels ciberriscos i les seves cobertures asseguradores. Finalment, David Guitart, director d’assegurances de BDO ens parla de la problemàtica del tractament dels impostos diferits en Solvència II.

La revista publica també una entrevista a Carmen Negre, actuaria del CAC que viu i exerceix la professió a Guatemala i una altra entrevista a Vicente Cancio, conseller delegat de Zurich Assegurances.

La revista del CAC (ADC21) compta amb el patrocini d’Allianz, BDO, Guy Carpenter, Nacional de Reassegurances, Serfiex, Vidacaixa i Willis Towers Watson.

ADC21 en Català ADC21 en Español

 

Van assistir a la conferència 52 persones.

L’any 2018 el CAC va organitzar 18 activitats de formació a les quals van assistir 508 persones, amb un total de 3.698 hores.