Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Curs online gestió d'Actius i Passius (ALM) en entitats asseguradores

Description:

1.- INTRODUCCIÓ.

Us presentem el curs GESTIÓ D'ACTIUS I PASSIUS (ALM) EN ENTITATS ASSEGURADORES.

El curs, de 4 hores de durada, es durà a terme els dies 21 i 22 de febrer del 2024, de 18.00 hores a 20.00 hores, organitzat pel Col·legi d'Actuaris de Catalunya, amb la col·laboració de Serfiex.

A causa de la forta pujada de tipus d'interès que s'està produint durant l'últim any i després de diversos anys amb tipus d'interès molt reduïts, una de les principals preocupacions de les companyies d'assegurances és fer una gestió ALM adequada que permeti controlar el càlcul de la provisió matemàtica sota criteris comptables i en el descompte dels fluxos de passius BEL, que afecten l'import de l'excedent financer sota Solvència II (Volatility Adjustment i Matching Adjustment), a més de les implicacions derivades de la posada en marxa de la norma comptable IFRS 17.

L'Objectiu del curs és oferir als assistents una visió general a través d'exemples pràctics de la gestió ALM òptima a les entitats asseguradores, des del punt de vista del departament d'Inversions i del departament Actuarial.

 

2.- A QUI VA DIRIGIT

El curs va dirigit a actuaris i altres professionals del sector assegurador interessats a conèixer detalladament la gestió ALM, des d'una visió tècnica (actuarial) i des d'una visió financera, així com els impactes de la nova norma comptable NIIF17.

Al Curs es tractaran amb detall els punts següents:

 • Modelització dels productes de passiu.
 • Tipologia d'instruments financers i funcionament.
 • Revisió de les metodologies de càlcul de la provisió matemàtica sota criteris del ROSSP i quins són els passos per fer els càlculs correctament.
 • Revisió de les alternatives de descompte i les seues metodologies de càlcul sota criteris de Solvència II per als fluxos de passiu: corba Eiopa, Volatility Adjustment i Matching Adjustment.
 • Implicacions per a IFRS 17.
 • Projecció estocàstica.

Es tracta d'un curs eminentment pràctic, basat en exemples a EXCEL en què es proporcionarà material específic de seguiment.

 

3.- PONENTS.

El curs serà impartit per professionals de gran experiència, professional i docent, en la matèria, permetent transmetre una visió pràctica i de mercat.

 • Rafael García, Conseller Delegat de Serfiex.
 • Jordi Payés, Director de l'Àrea Actuarial de Serfiex.
 • Enrique Abuín, Director de l'Àrea Financera de Serfiex.

 

4.- MATRÍCULA.

(IVA 21% NO INCLÒS)

Membres titulars i treballadors de Membres Protectors Estudiants i actuaris en situació d'atur Altres
175 90 350

Forma de pagament: transferència bancària a:

 • Titular: Col·legi d'Actuaris de Catalunya
 • IBAN: ES40 0081 0057 3100 0118 8927

Si voleu factura a nom de l'empresa, heu d'indicar CIF, nom, adreça, telèfon, persona de contacte i adreça de correu electrònic.

 

5.- CPD.

El curs computarà  4 hores a l'efecte de l'acreditació de la formació continuada del Col·legi d'Actuaris de Catalunya (CPD).

 

PROGRAMA DEL CURS ONLINE EN CATALÀ

PROGRAMA DEL CURS ONLINE EN CASTELLANO

We are sorry but registration for this event is now closed.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso