Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Jornada presencial - Anàlisi de la longevitat

Description:

JORNADA

ANÀLISI DE LA LONGEVITAT

 

Organitzada pel Grup de Treball sobre LONGEVITAT

Col·legi d'Actuaris de Catalunya (CAC)

 

DIJOUS, 19 DE SETEMBRE del 2024, de 18.00 a 20.00 hores.

LLOC DE CELEBRACIÓ: Jornada presencial fins a cobrir l'aforament. LA MÚTUA DELS ENGINYERS, Via Laietana, 39. 08003 – Barcelona (Auditori Pompeu Fabra).

 

PRESENTACIÓ

La ciència actuarial valora i modelitza riscos, entre els quals hi ha el risc de mort o supervivència. L'estudi de la supervivència es fa des de moltes i diferents ciències, com ara la medicina, la nutrició, la psicologia o les ciències socials. Totes buscant sempre una explicació, una justificació per a aquesta supervivència. Des del punt de vista actuarial, aquesta raó o origen no és rellevant, els actuaris constatem un fet empíric, determinant quines variables incrementen l'esperança de vida, i aquesta anàlisi sobre l'experiència real pot contribuir a estendre la longevitat, encara que potser sense acabar de conèixer el motiu.

 

En aquesta sessió presentarem el Grup de Treball d'Anàlisi de la Longevitat del Col·legi d'Actuaris de Catalunya, que exposarà els primers resultats obtinguts del darrer estudi realitzat sobre la mortalitat al nostre país, obrint un camí per aprofundir en aquells aspectes i variables que poden contribuir a una explicació més detallada sobre l’evolució en la longevitat. Una variable imprescindible en la realització d'estimacions de tots els sistemes de pensions actualment.

 

Comptarem també amb la participació del Dr. Ivan Ibáñez, director del Màster en Medicina Anti-Aging i Longevitat (UB), i del Dr. Ramón Miralles, director de la Fundació Salut i Envelliment UAB, que aportaran la seva visió quant a la longevitat des de la seva experiència professional i coneixement.

 

PROGRAMA DE LA JORNADA:

18:00h – 18:10h  Benvinguda als assistents i presentació de la Jornada, a càrrec del Sr. Emilio Vicente, membre de la junta de govern del CAC.

 

18:10h – 18:50h  ANÀLISI DE LA LONGEVITAT, UNA VISIÓ ACTUARIAL. Sr. Jaime García Moral, Soci Director de NOVASTER, Grup de Treball Anàlisi de Longevitat del CAC.

A través de la ciència actuarial i l'estadística es pretén trobar patrons i conclusions per aconseguir viure més i millor. Des del Grup de Treball es pretén analitzar, determinar i divulgar els factors empírics que allarguen la vida humana, més enllà de les taules actuarials de supervivència.

 

18:50h – 18:55h Pausa.

 

18:55h – 19:25h  DESXIFRANT EL CODI DE LA LONGEVITAT. Dr. Iván Ibáñez García, director del Màster en Medicina Anti-Aging i Longevitat (UB)

S'exposaran les darreres investigacions i descobriments en el camp de la medicina antienvelliment i longevitat. Factors clau que influeixen en el procés d'envelliment, des dels genètics als ambientals i d'estil de vida. La comprensió d’aquests factors permet intervenir i modificar el procés d’envelliment per promoure una vida més llarga i saludable.

 

19:25h – 19:55h  Envelliment saludable al segle XXI. Dr. Ramón Miralles Basseda, director de la Fundació Salut i Envelliment UAB.

La missió institucional de la FSiE UAB és contribuir a la generació del coneixement per a la millora de la salut i del procés d'envelliment de la població, afavorint el desenvolupament professional i les organitzacions en aquest àmbit.

 

19:55h – 20:00h  Cloenda de la Jornada. Sra. Marisa Galán, Presidenta del Col·legi d'Actuaris de Catalunya.

 

Assistència gratuïta prèvia inscripció.

 

CPD:

La jornada computarà 2 hores als efectes del Programa de Formació Contínua (CPD) del Col·legi d'Actuaris de Catalunya (CAC).

Price: EUR0.00

Date: 19/09/2024

Adreça:
La Mútua dels Enginyers (Auditori Pompeu Fabra)
Via Laietana, 39
5 planta
Barcelona
08003
España
Map and Directions

Registration Details

Dades inscripció

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso