Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Webinar - Any 2024: l’any de les baixades de tipus d’interès?

Description:

La Junta de Govern té el plaer de convidar-lo al webinar

 

Any 2024: l’any de les baixades de tipus d’interès?

 

A càrrec de

Sr. David Cano Martínez,

Soci d’ Analistas Financieros Internacionales (Afi) i Director General d’ Afi Inversiones Globales, SGIIC.

 

El webinar tindrà lloc el dimarts dia 23 de gener de 2024, a les 18 hores

(Durada estimada:  60 minuts)

 

CONTINGUT

Després de dos anys molt negatius als mercats financers (coincidint amb els mínims d'inflació i de tipus d'interès el novembre del 2021) es debat sobre les perspectives per a l'any 2024. I és clar que el punt d'arrencada ha de ser què s'espera per la seqüència creixement del PIB–inflació–política monetària. Actualment, el consens apunta a una moderació addicional del creixement, però evitant la recessió, i una taxa d'inflació menor, però encara per sobre de l'objectiu dels bancs centrals. Que aquests hagin elevat els tipus fins a una zona clarament restrictiva és un element diferencial que permet pensar no només que no hi hauria més pujades, sinó que optaran per fer un ajustament fi a la baixa als tipus. Amb això, la renda fixa hauria de presentar rendibilitats d'entre el 4% i el 7% el 2024, amb la possibilitat de veure guanys més grans si el cicle econòmic es frena amb més intensitat (o, fins i tot, entra en recessió). Per part seva, la renda variable hauria de capitalitzar les expectatives de creixement del benefici per acció a la zona del 10%, així com l'estabilitat (o cessió) dels tipus d'interès. Una valoració (PER) una mica més exigent (per sobre de la mitjana) pot exercir de cert llast per a aquest actiu.

.

 

REQUERIMENTS TÈCNICS

El webinar es realitzarà mitjançant el sistema Cisco Webex Meetings©. Abans de l'inici del webinar, el CAC enviarà un correu electrònic a tots els participants amb l'enllaç per accedir-hi.

L'assistent al webinar també ha d’assegurar-se que la seva connexió a internet funciona correctament.

 

CPD

El webinar computarà 1 hora a efectes del Programa de Formació Contínua (CPD) del CAC i del Programa de Formació Contínua de CERA.

 

INSCRIPCIÓ

Inscripció gratuïta abans del 21 de gener de 2024.

We are sorry but registration for this event is now closed.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso