Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Conferència - La Seguretat Social del futur: impacte de les últimes reformes en els principis bàsics del sistema públic de pensions

Description:

La Junta de Govern té el plaer de convidar-lo a la conferència

LA SEGURETAT SOCIAL DEL FUTUR: IMPACTE DE LES ÚLTIMES REFORMES EN ELS PRINCIPIS BÀSICS DEL SISTEMA PÚBLIC DE PENSIONS

A càrrec de

Sr. Antoni Fernández Moreno

Director General de Caixa Enginyers Vida.

Membre del Grup de Treball de Pensions i Seguretat Social del CAC.

 

La Conferència se celebrarà el dia 12 de desembre de 2023, a les 18 hores,

a l'Edifici Foment de Treball – Sala B (Via Laietana, 32 principal 08003 – Barcelona).

La conferència es podrà seguir de manera presencial o bé per streaming.

Durada estimada: 60 minuts.

 

CONTINGUT

El Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència va fixar l’estratègia espanyola per canalitzar els fons destinats per Europa a reparar els danys provocats per la crisi del COVID-19 i, a través de reformes i inversions, construir un futur més sostenible.

El component 30, inclòs en la desena palanca de modernització del sistema fiscal per a un creixement inclusiu i sostenible, contempla una sèrie de reformes focalitzades a garantir la sostenibilitat a llarg termini del sistema públic de pensions en el marc del Pacte de Toledo.

Les 9 reformes previstes ja són una realitat. Amb elles, el nostre sistema públic de pensions, i també els complementaris, ha patit canvis rellevants com a exemple en el finançament de la seguretat social, la revaloració de les pensions o el nou sistema de cotització de treballadors autònoms.

A la conferència analitzarem aquestes reformes i l'impacte que puguin tenir cadascuna en els diferents pilars del sistema previsió social del nostre estat del benestar. Reflexionarem sobre la transformació que suposaran per al sistema públic de pensions, així com quina és l'evolució que podem per al futur.

 

CPD

La conferència computarà 1 hora a efectes del Programa de Formació Contínua (CPD) del CAC i del Programa de Formació Contínua de CERA.

 

INSCRIPCIÓ

Inscripció gratuïta abans del 10 de desembre de 2023.

Les persones inscrites hauran d'indicar si assistiran presencialment o per streaming enviant correu electrònic a actuaris@actuaris.org.

We are sorry but registration for this event is now closed.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso