Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Curs online gestió d'Actius i Passius (ALM) en entitats asseguradores

Description:

1.- INTRODUCCIÓ.

Us presentem el curs GESTIÓ D'ACTIUS I PASSIUS (ALM) EN ENTITATS ASSEGURADORES.

El curs, de 4 hores de durada, es durà a terme els dies 22 i 23 de febrer del 2022, organitzat pel Col·legi d'Actuaris de Catalunya, amb la col·laboració de Serfiex.

A causa de l'entorn de tipus d'interès baixos en què ens hem establert i que ja és una realitat constant i no eventual, una de les principals preocupacions de les companyies d'assegurances és fer una gestió ALM adequada que permeti minimitzar l'impacte en el càlcul de la provisió matemàtica sota criteris comptables i en el descompte dels fluxos de passius BEL, que afecten l'import de l'excedent financer sota Solvència II (Volatility Adjustment i Matching Adjustment), a més de les implicacions derivades de la posada en marxa de la norma comptable IFRS 17.

L'Objectiu del curs és oferir als seus assistents una visió general a través d'exemples pràctics de la gestió ALM òptima a les entitats asseguradores, des del punt de vista del departament d'Inversions i del departament Actuarial.

Es tracta d'un curs eminentment pràctic, basat en exemples en EXCEL en què es proporcionarà material específic de seguiment.

2.- A QUI VA DIRIGIT

El curs va dirigit a actuaris i altres professionals del sector assegurador interessats a conèixer detalladament la gestió ALM, des d'una visió tècnica (actuarial) i des d'una visió financera, així com els impactes de la nova norma comptable NIIF17.

3.- PONENTS.

El curs serà impartit per professionals de gran experiència, professional i docent, en la matèria, permetent transmetre una visió pràctica i de mercat.

  • Rafael García, Conseller Delegat de Serfiex.
  • Jordi Payés, Director de l'Àrea Actuarial de Serfiex.
  • Enrique Abuín, Director de l'Àrea Financera de Serfiex.

4.- DATES I HORARI.

DATES: 22 i 23 de febrer de 2022.

HORARI: de 18:00h a 20:00h.

 

5.- MATRÍCULA.

(IVA 21% NO INCLÒS)

Membres titulars i treballadors de Membres Protectors Estudiants i actuaris en situació d'atur Altres
150 75 300

Forma de pagament: transferència bancària a:

  • Titular: Col·legi d'Actuaris de Catalunya
  • IBAN: ES40 0081 0057 3100 0118 8927

Si voleu factura a nom de l'empresa, heu d'indicar CIF, nom, adreça, telèfon, persona de contacte i adreça de correu electrònic.

6.- CPD.

El curs computarà  4 hores a l'efecte de l'acreditació de la formació continuada del Col·legi d'Actuaris de Catalunya (CPD).

 

7.-SEGUIMENT DEL CURS ONLINE

El curs online es durà a terme mitjançant el sistema Cisco Webex Meetings©. L'assistent al curs s'ha d'assegurar prèviament que el seu equip informàtic disposa d'aquest sistema de comunicació. El poden descarregar gratuïtament a través d'aquest link https://www.webex.com/downloads.html

L'assistent al curs online s'ha d'assegurar també que la seva connexió a internet és òptima.

 

PROGRAMA DEL CURS ONLINE EN CATALÀ

PROGRAMA DEL CURS ONLINE EN CASTELLANO

We are sorry but registration for this event is now closed.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso