Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Webinar- Legislació actual i subscripció d'assegurances de vida

Description:

La Junta de Govern té el plaer de convidar-lo al webinar

LEGISLACIÓ ACTUAL I SUBSCRIPCIÓ D'ASSEGURANCES DE VIDA

A càrrec de

Sr. Marcos Acosta, Director de Rams Personals de Nacional de Reaseguros.

El webinar tindrà lloc el dijous dia 23 de novembre de 2023, a les 18 hores

(Durada estimada:  60 minuts)

 

 CONTINGUT

L'any 2004 la Unió Europea va publicar la Directiva 2004/113/CE, per la qual determinava el principi d'igualtat entre homes i dones a l'accés de béns i serveis

Posteriorment, l'any 2011, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va fallar que les entitats asseguradores no podien seguir utilitzant el criteri “sexe: home/dona” en la tarifació de les assegurances, cosa habitual fins ara, especialment en assegurances de vida, salut i automòbils. Aquesta norma va entrar en vigor a Espanya a finals de 2012, quan es va prohibir la discriminació per sexe en la contractació d'assegurances.

Recentment, i donant resposta a la Resolució del Parlament Europeu de 16 de febrer del 2022, s'ha publicat el Reial Decret Llei 5/2023, de 28 de juny, que modifica la Llei 50/1980 de Contracte d'Assegurança, regulant el dret al oblit oncològic, que protegeix els sol·licitants d'assegurances que han patit un càncer i, a més, estableix determinats drets per als malalts de VIH/SIDA en contractar una assegurança.

Al webinar analitzarem el que suposen totes aquestes mesures per al sector assegurador, veurem com han influït i influiran en el bon funcionament tècnic de la subscripció del ram d'assegurances de vida i reflexionarem sobre què podem esperar per al futur, veient el que esdevé a altres països del nostre entorn.

 

REQUERIMENTS TÈCNICS

El webinar es realitzarà mitjançant el sistema Cisco Webex Meetings©. Abans de l'inici del webinar, el CAC enviarà un correu electrònic a tots els participants amb l'enllaç per accedir-hi.

L'assistent al webinar també ha d’assegurar-se que la seva connexió a internet funciona correctament.

 

CPD

El webinar computarà 1 hora a efectes del Programa de Formació Contínua (CPD) del CAC i del Programa de Formació Contínua de CERA.

INSCRIPCIÓ

Inscripció gratuïta abans del 21 de novembre de 2023.

We are sorry but registration for this event is now closed.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso