Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Jornada - La Gestió del risc d'inflació en assegurances de no vida

Description:

30 de novembre de 2022, de 10:30 hores a 13:45 hores.

1.- INTRODUCCIÓ.

La inflació ha experimentat un increment molt important els anys 2021 i 2022, a tot Europa.  Concretament, en el cas espanyol, l'any 2021 els preus van pujar un 6,5% anual i s'estima que l'any 2022 la pujada de preus serà de prop del 9% anual.

Es tracta d'un fenomen global i traumàtic, no esperat en les xifres actuals, ja que venim d'un molt llarg període d'inflacions molt baixes, fins i tot negatives.

Els experts atribueixen l'increment brusc de la inflació a diversos motius: el sobtat increment de demanda mundial el 2021 per la fi de la crisi del covid, la política monetària hiper expansiva seguida en els últims anys i, fonamentalment, l'any 2022, a la crisi d'Ucraïna, i l'enorme xoc que ha provocat als mercats de productes energètics i de matèries primeres.

Davant d'aquesta situació, les autoritats han reaccionat amb diferents mesures, monetàries i fiscals, per reduir la pujada de preus, tan perjudicial per a l'economia.

No obstant això, la incertesa és molt gran i no és fàcil predir quina ha de ser l'evolució de l'economia de la inflació en els pròxims mesos i anys.

La pujada dels preus també afecta de forma important les assegurances, fonamentalment de les modalitats de no vida (assegurances multirisc, automòbils, salut, responsabilitat civil, entre d'altres) ja que encareix el cost dels sinistres, dificulta la tasca de fixació de preus (pricing) i l'estimació de les provisions de sinistres (reserving).

En la Jornada, el Sr. David Cano, d'Analistes Financers (AFI), ens parlarà de la situació de l'economia i de la inflació i de les previsions de la seva evolució en els propers mesos.

El Sr. Juan Manuel Hernando, d'Allianz, ens parlarà dels efectes de la inflació en la determinació de les tarifes (pricing) de les assegurances de no vida i de l'experiència del seu grup en aquesta matèria.

Finalment, el Sr. Albert de Paz, de Management Solutions (MSS), ens parlarà que com podem gestionar el risc d'inflació i de les millors pràctiques per a l'estimació de les provisions de sinistres en assegurances de no vida.

2.- PROGRAMA DE LA JORNADA

10:30h - 10:35h   Benvinguda als assistents, a càrrec del Sr. Veit Stutz, CEO de Allianz Seguros.

10:35h - 11:15h   Situació de l' economia i perspectives d' evolució. Evolució previsible de la Inflació, a càrrec del Sr. David Cano, Soci d'Analistas Financieros Internacionales (AFI) i Director General d'AFI Inversiones Globales, SGIIC.

11:15h - 11:45h   Pausa per a cafè.

11:45h - 12:45h  Tècniques per a la gestió del risc d'inflació en l'estimació de les provisions (reserving) en les assegurances de no vida, a càrrec del Sr. Albert de Paz, Director, a Management Solutions (MSS).

12:45h - 13:45h  Gestió del risc d'Inflació en una Companyia d'Assegurances i el seu efecte en la fixació de preus (pricing) en les assegurances de no vida. A càrrec del Sr. Juan Manuel Hernando, Cap de Pricing d' Automòbils i Particulars i Gestió Cartera P&C, a Allianz Seguros.

13:45h   Cloenda de la Jornada.

4.- DATA I LLOC DE CELEBRACIÓ.

Data: dimecres 30 de novembre de 2022, de 10:30 hores a 13:45 hores.

Lloc de Celebració: Auditori d' ALLIANZ SEGUROS, Carrer Tarragona, 109, de Barcelona.

Modalitat: la jornada es podrà seguir de forma presencial o per streaming a través de Cisco Webex Meetings©

Els participants que assisteixin de forma presencial ho hauran de comunicar al CAC en formalitzar la inscripció.

 

5.- MATRÍCULA.

(IVA 21% NO INCLÒS)

Membres titulars i treballadors de Membres Protectors Estudiants i Actuaris en situació d’atur Altres
150 75 300

Forma de pagament: transferència bancària a:

  • Titular: Col·legi d'Actuaris de Catalunya
  • IBAN: ES40 0081 0057 3100 0118 8927

Si voleu factura a nom de l'empresa, heu d'indicar CIF, nom, adreça, telèfon, persona de contacte i adreça de correu electrònic.

6.- CPD.

El curs computarà 3 hores als efectes de l’acreditació de la formació continuada(CPD) del CAC i del Programa de Formació Continuada de CERA.

 

PROGRAMA DE LA JORNADA EN CATALÀ

PROGRAMA DE LA JORNADA EN CASTELLANO

We are sorry but registration for this event is now closed.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso