Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Webinar - Perspectives i principals tendències del mercat de reassegurança

Description:

La Junta de Govern del Col·legi d’Actuaris de Catalunya té el plaer de convidar-lo al webinar

 

Perspectives i principals tendències del mercat de reassegurança.

A càrrec de

Sr. Artur Reñé, CEO de Guy Carpenter Iberia.

 

El webinar tindrà lloc el dia 13 d'octubre de 2022, a les 18 hores

(Durada estimada: 1 hora)

 

CONTINGUT

Fa poques setmanes han acabat les renovacions de 1r de juliol que han confirmat les tendències restrictives apreciades al mercat de Reassegurança des de l'any 2020. El mercat de Reassegurança segueix en plena evolució i la capacitat escasseja per a determinat tipus de programes i exposicions cada vegada més . Tot i que el sector manté un bon estat de salut i respon positivament a gran part de les demandes de capacitat i protecció, s'ha tornat restrictiu i manté una dinàmica d'enduriment de la subscripció que des de fa temps no s'havia vist. La capacitat s'atorga de manera més estricta i disciplinada mitjançant una subscripció molt més rigorosa i exigent que en anys recents. Els reasseguradors busquen amb el seu comportament donar resposta als reptes, cada cop més complexos i desafiadors, que han d'afrontar. El complicat entorn socioeconòmic en què ens trobem, està impulsant un mercat restrictiu, canviant, exigent i incert que ha d'afrontar reptes com la inflació creixent, les taxes d'interès en augment, el conflicte entre Rússia i Ucraïna, les contínues interrupcions a la cadena de subministrament, els impactes del canvi climàtic i l'augment en la freqüència i gravetat de les pèrdues per catàstrofes globals, amb especial esment a aquelles derivades de perills secundaris que en el fons són aquells que fins ara s'havien manifestat menys i per tant estan pitjor analitzats i valorats, de entre els quals tenim un bon exemple amb els danys generats per la neu de “Filomena” a Espanya, que realment ningú esperava.

Podem concloure que la gana va disminuir significativament i que l'enduriment de condicions i preus va ser rellevant i fins i tot en alguns casos va ser necessari reestructurar programes per trobar alternatives que millor encaixessin amb la gana actual del mercat.

La qüestió ara és, fins quan durarà aquest cicle de mercat? Què cal esperar per a les properes renovacions de Gener?

 

REQUERIMENTS TÈCNICS

El webinar es realitzarà mitjançant el sistema Cisco Webex Meetings©. Abans de l'inici del webinar, el CAC enviarà un correu electrònic a tots els participants amb l'enllaç per accedir-hi.

L'assistent al webinar també ha d’assegurar-se que la seva connexió a internet funciona correctament.

 

CPD

 El webinar computarà 1 hora a l'efecte del Programa de Formació Contínua (CPD) del CAC i del Programa de Formació Contínua (CPD) del CERA.

 

INSCRIPCIÓ

Inscripció gratuïta abans del 12 d'octubre de 2022.

Price: EUR0.00

Date: 13/10/2022

Registration Details

Dades inscripció

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso