Activitats / Actuals

Propera formació programada del Col·legi

Webinar - La sostenibilitat a les entitats asseguradores

Description:

La Junta de Govern del Col·legi d’Actuaris de Catalunya té el plaer de convidar-lo al webinar

 

La sostenibilitat a les entitats asseguradores

 

El webinar tindrà lloc el dijous dia 26 de maig de 2022, a les 18 hores

(Durada estimada: 1 hora 45 minuts)

 

CONTINGUT

La sostenibilitat ha esdevingut un desafiament que exigirà, o ja està exigint, un compromís polític, un desenvolupament legislatiu i una inversió econòmica per part de tots els agents econòmics. En particular, en els darrers anys s'han produït una sèrie de fites en matèria de sostenibilitat, que es van materialitzar a la UE amb el Pla d'Acció de Finances Sostenibles, adoptat per la Comissió Europea com a resposta als compromisos internacionals adquirits.

A setembre de 2015 la UE i els governs de tot el món es van comprometre a assolir una economia i una societat més sostenibles mitjançant l'aprovació dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS). Un any més tard, el 2016, 97 països (entre ells, tots els països de la UE) signen l'Acord de París que té per objectiu mantenir la temperatura mitjana mundial molt per sota de 2ºC i limitar l'augment de la temperatura a 1,5ºC pel que fa als nivells preindustrials. Al març del 2018, la CE presenta el seu Pla d'Acció sobre Finances Sostenibles, perquè el sistema financer doni suport a l'Agenda 2030 i l'Acord de París.

En particular, per donar resposta als compromisos polítics de l'Agenda 2030 i de l'Acord de París, la Comissió Europea va publicar el Pla d'Acció de Finances Sostenibles, establint tres objectius per a la integració de la Sostenibilitat al sistema financer:

  • Reorientar els fluxos de capitals cap a inversions sostenibles i inclusives.
  • Gestionar els riscos financers derivats del canvi climàtic.
  • Fomentar la transparència i la visió de llarg termini de l’activitat econòmica i financera.

El sector assegurador és l'inversor institucional de referència i per tant un dels agents econòmics en l'arribada de l'enfocament de sostenibilitat, on impactarà de manera més rellevant.

Al webinar comptarem amb dues visions complementàries sobre la matèria: d'una banda, comptarem amb l'enfocament d'AFI, com assessor de negoci especialitzat en processos d'implantació de sostenibilitat al sector assegurador, i de l'altra coneixerem la perspectiva de la DGSFP en matèria de supervisió.

 

PROGRAMA

18:00h – 18:05h   Presentació de la Jornada, a càrrec de la Sra. Clara Armengol, membre de la Junta de Govern del CAC.

18:05h – 18:45h   Perspectives de sostenibilitat a la indústria asseguradora, a càrrec del Sr. Alfredo Yagüe, Director Sènior d'Analistas Financieros (AFI).

18:45h – 19:15h   Aspectes fonamentals de la normativa sobre sostenibilitat i els seus efectes a les entitats asseguradores, a càrrec de la Sra. Maria Francisca Gómez-Jover Torregrosa, Sotsdirectora General d'Organització, Estudis i Previsió Social Complementària, de la DGSFP.

19:15h – 19:45h  Col·loqui

19:45h   Tancament de la Jornada, a càrrec del Sr. Emilio Vicente, membre de la Junta de Govern del CAC

 

REQUERIMENTS TÈCNICS

El webinar es realitzarà mitjançant el sistema Cisco Webex Meetings©. Abans de l'inici del webinar, el CAC enviarà un correu electrònic a tots els participants amb l'enllaç per accedir-hi.

L'assistent al webinar també ha d’assegurar-se que la seva connexió a internet funciona correctament.

 

CPD

 El webinar computarà 2 hores a l'efecte del Programa de Formació Continuada (CPD) de CAC.

 

INSCRIPCIÓ

Inscripció gratuïta abans del 24 de maig de 2022.

We are sorry but registration for this event is now closed.

Please contact us if you would like to know if spaces are still available.

Event Registration and Ticketing Powered by Event Espresso